Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a brinu o pravdi
Povratak na članak

Rasipnost: Ministarstvo pravosuđa na čak 11 adresa

Ministarstvo na najam i režije godišnje potroši osam milijuna kuna! Pola milijuna uzme HTV.

Komentari 15

FA
Fantom47
11:19 26.01.2012.

A tko je izmislio da ministarstvo pravosuđa mora uopće biti u Zagrebu, i što su oni uopće učinili u ovih 21. godinu Hrvatske, a da su služiči građanima Hrvatske? Otuđena država, otuđeno Ministarstvo. Sve u službi režima vlasti u varijanti HDZ/SDP.

VL
KO
kole26
11:21 26.01.2012.

Sve je to u skladu sa zakonom i po zakonu jer nitko za ništa ne odgovara, šteta šta ja nisam podoban pa da iznajmim sudu svoju kuću po toj najmnini, ja obrtnik kreten iznamljujem apartmane, čistim na +30, letim dočekat goste, jer nemrem platit i čistačicu i gle čuda nisam zaradio te novce za objekat od 450 kvadrata i to 70 metara do mora, TKO ZNA; ZNA! TREBA DIĆ PDV NA 30% jer ovo ne bu dost od 25 %

VL
Avatar dariodario551
dariodario551
11:56 26.01.2012.

ZNA SE tko ih je uspostavio

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:43 26.01.2012.

Hm I onda se čudimo što nam pravosuđe tako funkcionira kako funkcionira. Dok otkriješ gdje su, dok predaš papire, dok predaš požurnice, dok dobiješ odbijenice, dok oni tebe nađu za 18 godina, -već si umro. Nije ni čudo što svii u pravosuđu imaju platfus od tolikog hodanja od jedne kuće do druge. I onda zamisli strance koji bi uložili nešto u Hrvatskoj, ali samo im neki papirić oko vlasništva(što je osnov svake investicije), ne štima. Ovdje u ovom ministarstvu, potrebna je željezna metla, a ne metla od sirka. Pitanje. Da li ministar dobija dnevnice za obilazak tolikih lokacija, ili to radi volonterski. Ako je volonterski, odmah mu kupiti tenisice na rašun troškova poslovanja.

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
12:29 26.01.2012.

Eh da je to jedina rasipnost, FINA je nekoć svoju vlastitu zgradu gotovo u centru grada iznajmila za siću, dok na savici plaća ogroman najam Šukerovom kumčetu

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
13:19 26.01.2012.

Ivanka dobro zboriš, glavni problem ove države je pravosuđe. Ali spominjati pravosuđe, a ne spomenuti njegov najgori dio, suce i sudove, e to je zaista grijeh. Najveća količina rasipnosti, korupcije, neznanja, nezakonitosti dešava se na sudovima u režiji sudaca jer oni ne podliježu nikakvoj odgovornosti za svoje krive odluke i za desetljećima dugo rješavanje predmeta. Najbolje je kad napišu da se možeš žaliti na nezakonitu sudsku odluku, a postoji jedna odlična narodna poslovica koja kaže \"vrana vrani ne kopa oči\"

VL
MI
mihan
13:21 26.01.2012.

Dobre lokacije u ZG: Velesajam i nova bolnica na Savi.../nesudjena/

VL
KR
kristov
13:46 26.01.2012.

Prije njega su radili reforme, prije tih su množili predmete, prije njih i sudija i kadija bijahu u Beogradu. Ovaj će sadašnji, zadnji graditi, možda! Gradio bi on kad bi znao da će to potrajati, no kako im je vijek kratak, biti će po onoj \"sjedi kako sjediš, motaj kako motaš\". Uglavnom i ovaj je krenio od portira i čistačica reformirati i racionalizirati pravosuđe jer tu leže pravosudni problemi, baš kao i u kvadratima koje su ovi zaposjeli. Konačno su čujem i u saboru izašli radnici iz WC-a u normalnu sobu, pa je i to veliki uspjeh ovih kuku vlasti. Uglavnom Orsate, i ti se primio onoga što o pravosuđu znaš. Hrvatski narode kukuuurikuuuuuu.

VL
N7
No.77
14:23 26.01.2012.

Ali daleko „najbolja“ odluka ove Vlade je, da nije bilo dobro imati troje državnih tajnika, već puno bolje imati sedam zamjenika i pomoćnika ministra. Stvarno ušteda, nema što.

VL
KO
korisnik2
15:31 26.01.2012.

najbolje da se sve to ukine i ministarstvo bude samo jedan covjek kojeg ce izabrati na zatvorenoj sjednici, iza zatvorenih vrata, bez prisustva medija (ili drustvenih mreza) nas novi i najbolji (do sada) premijer. koji je premijer svih hrvatskih gradana i gradanki u slucaju ako je netko zaboravio. to bi bilo najbolje rjesenje. usteda je neupitna, kao i objektivnost i nepristranost pri izboru ljudi za takva visokopozicionirana mjesta u naseg novog i najboljeg (do sada) premijera.

VL
VI
Vito
09:12 27.01.2012.

HTV-u se plaća mjesečni najam Zgrade u Petrinjskoj, Mesničkoj i Dalmatinskoj u vlasništvu su države. Ministarstvo ne plaća zakup Dio prostora je u vlasništvu države, a dio navodno u gradskom. Kako to da državaplaća najam HTV-u? Nije li HTV državnaavna tvrtka? Tko se skriva iza vlasništva Hrvatske radio i televizijske \"javne kuće\"?

VL
VI
Vito
09:19 27.01.2012.

Ministarstvo razbacano na toliko lokacija, a u koje se ubrajaju stavke prijevoza zaposlenika s jednog mjesta na drugo, troškovi kolanja korespondencije, kao i veliki gubitak vremena, Da, da, to je pravi problem... O tome je već pisanu u\"Večernjaku\"... Od jednogednog ureda do srugog ureda pošta putuje nekoliko tjedana... A gdje se uredi nalaze? Na istom katu iste zgrade, samo na suprotnim stranama hodnika kroz koji u isto vijeme mogu prolaziti oba apartčika koji \"obrađuju\" isti \"predmet\"... Uz to ti apartčki imaju i svoje \"zapisničare\" koji tepapire ne nose u susjednu kancelariju, već odnose na poštu u \"trećem\" dijelu grada, jer je tako određeno zakonom...

VL
DU
Deleted user
15:30 27.01.2012.

Ukinuti HRT ili Ministarstvo pravosuđa - to je pitanje

VL
DU
Deleted user
15:31 27.01.2012.

HRT-u ne treba program. Može se lijepo živjeti od iznajmljivanja prostora.

VL
DU
Deleted user
15:34 27.01.2012.

Postignuće novog ministra bi bilo prepoloviti broj adresa. Ovo kako je sad nije slučajno. Radi se o strategiji zbunjivanja građana. Postoje i prostori pravosuđa za koje nitko ne zna, nije samo 11 adresa u pitanju. Eto, i na mojoj zgradi je osvanula ploča.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.