Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILI PO BOLNICAMA

Kakav šok u Budvi: U istom hotelu hranom se otrovalo 96 turista, među njima i Hrvati

Greece's famous souvlaki hit by inflation
Foto: LOUIZA VRADI/REUTERS
1/2
27.08.2022.
u 17:37

Neki od njih su bili na putovanju kroz Crnu Goru i oni su pomoć potražili u zdravstvenim ustanovama u gradu u kojem su se zatekli

U hotelu u Budvi, koji je ranije zatvaran zbog neispunjavanja zdravstveno-sanitarnih standarda, došlo je do masovnog trovanja hranom 96 stranih turista, prenosi Radio-televizija Crne Gore ne navodeći o kojem je hotelu riječ.

Riječ je, kako saznaje Radio Crne Gore, o turistima iz Poljske, Italije i Hrvatske koji su se s probavnim tegobama javili liječnicima u bolnicama u Cetinju, Baru i Kotoru.

Neki od njih su bili na putovanju kroz Crnu Goru i oni su pomoć potražili u zdravstvenim ustanovama u gradu u kojem su se zatekli.

"Sinoć oko 22 sata u Opću bolnicu Kotor dovezeno je tridesetak pacijenata zbog proljeva i povraćanja. Pacijenti su primjereno zbrinuti, urađena je kompletna dijagnostika i svi su nakon terapije, u dobrom općem stanju, otpušteni", istaknuo je ravnatelj kotorske bolnice Davor Komburović, prenosi agencija Tanjug.

Iz Uprave za inspekcijske poslove i iz Instituta za javno zdravlje za sada nema službene potvrde toga slučaja, ali Radio Crne Gore saznaje da su se u zbrinjavanju svojih građana angažirala strana veleposlanstva, kao i da se resorno crnogorsko ministarstvo uključilo u rješavanje te situacije, navodi RTCG.

>> VIDEO Pogledajte ludu jurnjavu romobilom kroz naselje, auto ga jedva sustigao

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
21:46 27.08.2022.

Ne događa se tamo takovo trovanje prvi put. (A ni zadnji.) Ovog ljeta nekoliko turista otamo, na proputovanju kroz moj gradić ,zatražilo je liječničku pomoć. Očito higijenski standardi pali na niske grane.

VO
Votum
17:42 27.08.2022.

Higijenski standardi padaju to više što istočnije ideš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije