Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Ramiz Pandžić: Iza napada na mene stoji Drago Tadić

Ramiz Pandžić (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
27.01.2012.
u 13:53

– Iza napada na mene stoji Drago Tadić. Ovo je njegov i potpis mafije s kojom je povezan – kazao je Pandžić.

Ramiz Pandžić, poduzetnik iz Osijeka kojeg je prošlog tjedna oteo, premlatio i mučio njegov kum Dražen Takač, danas je prvi put progovorio javno o tom nemilom događaju i jasno rekao da iza svega stoji Drago Tadić, bivši direktor građevinske tvrtke Osijek Koteks. Pandžić je, naime, Tadića prijavio policiji zbog traženja mita od pet milijuna kuna na poslovima gradnje autoceste u Slavoniji, dok je s druge strane Tadić prijavio Pandžića zbog iznude.

– Iza napada na mene stoji Drago Tadić. Ovo je njegov i potpis mafije s kojom je povezan – kazao je Pandžić dodajući da je javna tajna da je 2004. godine tadašnji direktor Osijek Koteksa Ivan Raguž, nakon što mu je podmetnuta droga, skočio s balkona, a na mjestu direktora tada ga je naslijedio Tadić. Pandžić tvrdi da je i njegov kum Takač, koji je sklon drogama i narkodiler koji agresivno reagira na neke droge, bio idealna osoba da ga drogiraju i da onda on napravi sve što žele. Pa su ga tako, prema Pandžićevim riječima, uvjerili da je on u vezi s Takačevom kćeri.

– To su gnjusne laži. Tu sam djevojku othranio, odrasla je s mojom djecom i smatram je svojim djetetom. Mi imamo odnos kao otac i kći – kategorički tvrdi Pandžić. Kao dokaz da Tadić stoji iza njegovo premlaćivanja Pandžić je naveo i da mu je Takač za četverosatnog mučenja u vikendici u Aljmašu više puta rekao da je on cinkaroš kojeg će ubiti jer je drukao Dragu Tadića, a da je Tadić gospodin. Pandžić kaže da je 25. listopada 2011. godine posredno od Tadića dobio ponudu da promijeni iskaz protiv njega i da samo kaže koliko novca za to hoće.

Također mu je ponuđeno, veli, i da će Tadić povući prijavu protiv njega. Do Božića su mu stalno stizale prijetnje i nove ponude, a kako nije pristajao na to, 18. siječnja ove godine dogodila se njegova otmica i pokušaj ubojstva. Toga ga je dana nazvao kum Takač s kojim se nije čuo oko pola godine da se nađu, kaže Pandžić, a odlučio se naći s njime jer nije želio da mu dođe u kuću s obzirom na to da je Takač bio jako agresivan pa je Pandžić želio zaštititi svoju obitelj.

Za Takača pak kaže da ga je zadnji put vidio kad je ovaj izašao iz zatvora u srpnju 2011. godine i da je od njega tražio da mu vrati dugove. Ovaj mu je rekao, navodi  Pandžić, da mu nikad neće moći vratiti dug i tad su se razišli i rekli da se više neće vidjeti ni čuti. Čim je došao na dogovoreno mjesto, Takač, koji je bio u društvu još jednog svog kuma i dvije osobe iz Srbije, uz prijetnju pištoljem odveo ga u vikendicu.

– Sve je bilo kao u najgorem hororu. Takač me htio ubiti, sjekao me po tijelu, a kad sam bio u nesvijesti, tukao me i žaračem. Čisti sadizam – svjedoči Pandžić dodajući da je čak i Takačeva supruga Marcela, koja je živjela s njegovom obitelji pet godina, u jednom trenutku tražila sjekiru i vreće kako bi ga Takač rasjekao na komade. Pandžić takvo ponašanje Takačeve supruge tumači time da je ona zaluđena njime i da ga se boji.

Pandžića je od ubojstva spasio, kako kaže, jedan od sudionika, koji je Takaču rekao da ga ne mogu ubiti jer su svi u kafiću vidjeli da ga su ga oni odveli pod prijetnjom pištoljem. Stoga su ga odveli na hitnu pomoć. Pandžić se pita kako je moguće da ga policija nije mogla naći četiri sata, a prijatelji koji su s njim došli na sastanak s Takačem odmah su pozvali policiju.

– Drago Tadić ima političku podršku i podršku mafije. On je alfa i omega u Osijeku otkako je otišao Branimir Glavaš. Moj je jedini cilj smjestiti Dragu Tadića tamo gdje mu je mjesto – iza rešetaka – kaže Pandžić koji inertnost policije objašnjava time da je i čelne ljude osječke policijske uprave svojedobno prozivao da su na Tadićevoj platnoj listi.

Komentara 16

RO
ropa
17:11 27.01.2012.

Lopino, a kad ćeš isplatiti dečke što su lani vozili kamione za tebe, neki čak na crno, a neki čak i bez vozačke dozvole...

OB
-obrisani-
17:24 27.01.2012.

Sve mora imati svoj razlog pa i ovaj Pandzicev, tako je kad se voli novac, nekada bude previse prljav, odnosno krvav.............pamet u glavu, sveta sloboda na ulici, ako nisi nikom kriv...!!!

Avatar patkovic
patkovic
17:02 27.01.2012.

odma sam mislio da je nešto o gaćama problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije