Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prozvao prethodnika

Rajko Ostojić prozvao Milinovića da je donosio protuustavne odluke

'18.01.2012., Zagreb - Sjednica hrvatskog Sabora, aktualni sat, vlada Zorana Milanovica odgovara na pitanja saborskih zastupnika. Darko Milinovic, Rajko Ostojic. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
1/6
30.05.2012.
u 15:57

Tijekom saborske rasprave o Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, ministar zdravlja Rajko Ostojić prozvao je svoga prethodnika Darka Milinovića i ministarstvo u vrijeme njegova mandata da su donosili protuustavne odluke

Tijekom saborske rasprave o Zakonu o zdravstvenoj zaštiti ministar zdravlja Rajko Ostojić prozvao je svoga prethodnika Darka Milinovića i ministarstvo u vrijeme njegova mandata da su donosili protuustavne odluke. To je, dodao je, potvrdio i Ustavni sud koji je ukinuo određene odredbe Zakona o zdravstvenoj zaštiti, pa će tako sada predstavnička tijela županija ponovno biti uključena u donošenje mreže javne zdravstvene službe. Sud je ukinuo i odredbu važećeg zakona kojom je propisano da mrežu javne zdravstvene službe donosi ministar zdravlja uz prethodno pribavljeno mišljenje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nadležnih komora, a na temelju koje je proveden postupak spajanja zagrebačkih bolnica.

– Nažalost, ovo je očiti primjer ne samo da se nije radilo sukladno struci i znanstvenim spoznajama, nego da se u prethodnom razdoblju radilo i protuustavno. Zato je Ustavni sud i ukinuo sve ono što je napravio moj prethodnik – rekao je Ostojić koji je objasnio kako se zakonskim izmjenama predlaže da mrežu javne zdravstvene službe resorni ministar donosi uz prethodno pribavljeno mišljenje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, nadležnih komora te predstavničkih tijela jedinica područne, odnosno regionalne samouprave.

Iako se zakon donosi po hitnoj proceduri, što su oporbeni zastupnici zamjerili, ipak će svi klubovi zastupnika podržati izmjene.

Tijekom rasprave HDSSB-ov Ivan Drmić zamjerio je ministru zdravlja što se čudi stanju u zdravstvu već 160 dana otkad je na vlasti, kao da nije bio svjestan svih problema.

– Veći je problem da se naši pacijenti uopće ne čude takvom stanju, oni su navikli na to da imaju problem kad dođu u bolnicu, posebice govorim o ruralnim bolnicama, što je kolega rekao u Osijeku, hoće li bolesni pokisnuti na odjelu, hoće li ih, ne daj Bože, ugristi nekakva zmija ili štakor, jer tamo ima različitih životinja s obzirom da se u ovih 20 godina nije ravnomjerno ulagalo u bolnice – primijetio je Drmić te dodao da se jedino Slavonci čude, ako imaju sreće da ih prime, kada dođu u zagrebačku bolnicu, jer tako nešto nisu vidjeli u Slavoniji.

– Ovih dana pojavile su se još dvije zmije na osječkoj ginekologiji, pa zdravstveni radnici tamo zbijaju šale na račun ministra da je bio tamo, da nije ništa donio u Osijek, da ima zmiju u džepu pa da je postojala mogućnost i da su ove dvije uhvaćene zmije na ginekologiji pobjegle iz ministrova džepa – zaključio je Drmić.

Na njegove riječi reagirao je HDZ-ov Stjepan Milinković kojeg je zanimalo kako se HDSSB ne može u ničemu složiti s HDZ-om, a HDZ-ovci prelaze k njima.

– Čudi me kako to da vi povlačite naše kolege iz naših redova kada mi nismo nikada valjali. A koliko znam i velika većina vas potekla je iz naših redova – odgovorio je Milinković Drmiću.

Tu se uključio i potpredsjednik Sabora Josip Leko s kratkim komentarom. 

– Kad bih htio komentirati, rekao bih bolje zmiju u ruku nego se dirati u HDZ – odgovorio im je Leko.

Komentara 4

VE
velikazmija
21:47 30.05.2012.

ova vostana figura je strava od oplodnje do boga kojeg ne priznaje --

KR
kristov
09:14 31.05.2012.

Da je kojim slučajem mama ministra bila toliko mudra i pametna koliko joj sin misli da on jest, trebala ga je zamrznuti i do danas čuvati u ledu kao "kakvo bogatstvo". Ako je Milinović kršio Ustav, a onda i zakone ove zemlje, on mora na sud, a ministar je dužan pokrenuti sve zakonima predviđene radnje, a ne laprdati sa govornice Sabora.

OB
-obrisani-
16:16 31.05.2012.

Rajko Ostojić je najbolji ministar zdravstva od osamostaljenja Hrvatske. Ima znanje,ima viziju ,ima sve.Da je barem više takvih ministara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije