Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skratit će se liste

Rajko Ostojić otvorio projekt ''eLista čekanja i eNaručivanje''

Rajko Ostojić e liste čekanja (1)
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
Autor
Sonja Hoffman
01.08.2012.
u 13:04

Riječ je o projektu koji će omogućiti da liste čekanja u svim zdravstvenim ustanovama postanu transparentne i ažurne te da se mogu uspoređivati u različitim ustanovama, regijama i za različite zahvate.

Zajednički pilot-projekt Ministarstva zdravlja i HZZO-a  "eLista čekanja i eNaručivanje“ danas je u Zavodu predstavio ministar zdravlja  Rajko Ostojić. Riječ je o projektu koji će omogućiti da liste čekanja u svim zdravstvenim ustanovama postanu transparentne i ažurne te da se mogu uspoređivati u različitim ustanovama, regijama i za različite zahvate. "eListe čekanja“ čine objedinjeni podaci o bolničkim listama čekanja u Republici Hrvatskoj s jedinstvenom listom usluga.

– Centralni sustav eListi čekanja danas, 1. kolovoza, svakih sat vremena, prikupljat će podatke o prvim slobodnim terminima za oko 120 postupaka u zdravstvenom sustavu iz OB Karlovac, OB Gospić, OB Ogulin i SB Duga Resa – objasnio je Ostojić. Nakon početka projekta, informacije o prvom slobodnom terminu bit će javno dostupne na portalu HZZO-a www.cezih.hr i Ministarstva zdravlja www.zdravlje.hr.

– Analizom prikupljenih podataka identificirat ce se razlozi višemjesečnih čekanja pa sustavno rješavati što bi u konačnici trebalo rezultirati znatnim skraćenjem lista čekanja – objasnio je šef HZZO-a Siniša Varga.

Set zdravstvenih postupaka obuhvaćenih eListama čekanja i eNaručivanjem postupno će se, objašnjava, širiti dok se ne obuhvate svi postupci za koje se pacijenti naručuju. – Počet će se sa svim prvim i kontrolnim pregledima u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti, dvjema vrstama dijagnostike: CT-om mozga i MR-om kralježnice, te trima kirurškim postupcima: ugradnjom endoproteze kuka i koljena te operacijom katarakte – rekao je Ostojić i dodao da je riječ o ukupno oko 120 različitih postupaka, a ostatak od oko 2000 postupaka bit će postupno obuhvaćen.

Komentara 14

OG
Oger
13:18 01.08.2012.

Prilite lijecnike raditi puno radno vrijeme i nema vise cekanja.

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
13:24 01.08.2012.

e-Srbija.

Avatar patkovic
patkovic
13:52 01.08.2012.

kako bi se organiziralo da se može ubaci u red ako drugi nije došao kad je naručen a ne da doktori igraju pasijans u tim vremenskim rupama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije