Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupnja informacija

Rajiću, Mlinaru i Krpini mjesec istražnog zatvora

privođenje (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
23.10.2012.
u 10:17

Policajcima od kojih su kupovali informacije pridružit će se iza rešetaka zbog opasnosti od ponavljanja djela i uništenja dokaza

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je mjesec dana istražnog zatvora za  Vladu Rajića i dvojicu poduzetnika iz Sesveta –  Igora Mlinara i Rudolfa Krpinu – koje se sumnjiči za udruživanje radi počinjenja djela, poticanja na zloupotrebu položaja i davanje mita.

Najmanje mjesec dana bit će iza rešetaka zbog mogućnosti ponavljanja djela i uništenja dokaza. 

Određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora u kojem se već nalaze policajci Marko Svalina i Vjekoslav Drnić od kojih je trojac kupovao povjerljive informacije, zatražio je USKOK.  

Prema priopćenju koje je USKOK danas objavio, Rajić, Mlinar i Krpina tijekom ove godine dobili su "zadatak" od neimenovanih osoba da pribave podatke  da li se protiv njih ili osoba od njihovog interesa provode kriminalistička istraživanja, da li se i zbog čega te od kada provode posebne dokazne radnje i sl. a sve to za neutvrđen iznos novca dobivali su od Svaline. 

On je, naime, kao djelatnik PNUSKOK-a bio zadužen za operativno provođenje posebnih dokaznih radnji što mu je omogućavalo provjere protiv kojih osoba i zbog čega se provode posebne dokazne radnje i koje osobe su subjekti aktualnih kriminalističkih istraživanja.

>>Rajić, Mlinar i Krpina ispitani, kupovali policijske informacije

Trojac je jučer ispitan u USKOK-u zbog sumnje u kupovanje informacija iz policijskih istraga i to od koncem rujna uhićenog policijskog dvojca Marka Svaline i Vjekoslava Drnića.

Rajić je kum Vinka Žuljevića Klice i dosad se pojavljivao na suđenjima tzv. zločinačkoj organizaciji.

Komentara 1

PR
PrisojeTG
10:38 23.10.2012.

Nije mi jasno zašto su krivi ovi koji kupuju informacije pa tko je kriv kad novinari objavljuju kupljene informacije. Ispada da su odgovorniji koji kupuju nego prodaju informaciie. Isto tako uz ime V.Rajića stalno se spominje Klica. Ja sam izz Sesveta i koliko sam čuo o tom čovjeku sve je pozitivno a kad čitam novine sve negativno. Svi pričaju da je bio veliki borac u ratu tj. pravi vođa i da je dva puta ranjavan i da je ostao bez noge itd..itd..a novine kad čitam ispada da je kriminalac i ubojica...Očito su dvostruka mjerila za sve pa tako i za pojedince.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije