Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tri osobe poginule podletjevši pod vlak, dvije u Novskoj i jedna u Rijeci

vlak naletio na traktor
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/2
18.12.2009.
u 10:12

Putnički vlak Novska-Jasenovac na tom dijelu pruge prometuje brzinom od najviše 20 kilometara na sat, a pružni prijelaz na kojem se dogodila tragedija obilježen je Andrijinim križevima.

Dvije muške osobe smrtno su stradale, a jedan je teško ozlijeđeni muškarac prevezen u bolnicu nakon što je oko 11 sati traktor udario u vlak na pružnom prijelazu u Novskoj.

Doznajemo da su poginuli N. Č. i B. Š. imali oko 30 godina. Ozlijeđeni Ž. G. uspio se spasiti skokom iz traktora. Njih trojica uputila su se traktorom po drva u šumu.

Putnički vlak Novska-Jasenovac na ovom dijelu pruge prometuje brzinom od najviše 20 kilometara na sat, a pružni prijelaz na kojem se dogodila tragedija obilježen je Andrijinim križevima. Još uvijek nisu poznate sve okolnosti sudara.

Putnički vlak zakačio i usmrtio radnika na pruzi
Dok je nešto prije 9 ujutro izvodio radove na izmjeni sustava električne vuče na pruzi na trasi Rijeka-Opatija-Matulji, između dva pješačka prijelaza u riječkoj četvrti Krnjevo (Ulica Mirka Čurbega), Sanjin Trofa (37), radnik građevinske tvrtke “Akro objekt”, podletio je pod putnički vlak Ljubljana-Rijeka i na mjestu poginuo.

Glasnogovornica HŽ-a Vlatka Škorić tvrdi da je radnik bio nepažljiv, a sličnog je mišljenja i njegov kolega koji je zajedno s Trofom četvrti dan zaredom radio na pruzi.

- Zakačilo ga je i odnijelo mi ga pred očima. Svaki dan čujem vlak, uvijek trubi, no danas ga, od snažne buke agregata i brusilice, nisam čuo - kazao je radnik, vidno u šoku zbog gubitka kolege.

Na mjestu nesreće zatekli smo i inspektora zaštite na radu, no nije htio otkrivati pojedinosti dok ne završi očevid koji vodi istražni sudac Vlado Bosner. Dvoje očevidaca koji su u vrijeme nesreće pješice prolazili na posao nisu sa sigurnošću mogli potvrditi je li strojovođa zatrubio kad je ugledao radnike, no, kako žive u blizini, tvrde da se sirena inače čuje svakog jutra. Pruga na relaciji Rijeka-Matulji bila je zatvorena za promet do nešto poslije podneva. 

Komentara 1

Avatar kos
kos
17:23 18.12.2009.

Putnički vlak zakačio i usmrtio radnika na pruzi, žalosno,te svari događaju kod privatnika osijtio sam na svojoj koži ode gazda na skijanje a ti se bez plaće doma fino hebi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije