Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neradnici

Radnici Zračne luke Zagreb tužit će Čačića 
za govor mržnje

'20.02.2012., Zagreb - Raspravom o prijedlogu proracuna za 2012. godinu Sabor je nastavio redovitu sjednicu. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
19.03.2012.
u 22:30

U televizijskoj je emisiji Radimir Čačić radnike zagrebačkog aerodroma nazvao neradnicima, lijenčinama i parazitima

Koordinacija sindikata Zračne luke Zagreba odlučila je tužiti prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića zbog govora mržnje i klevete.

Oči u oči

Razlog za tužbu su, kako nam je kazao jedna od čelnika sindikata na Plesu Mladen Mesić, Čačićeve nedavne izjave u televizijskoj emisiji "Oči u oči s Anitom Malenicom" na Nezavisnoj TV, a kojima je radnike Zračne luke Zagreb, među ostalim, nazvao neradnicima, lijenčinama i parazitima. U vezi tog nastupa Koordinacija sindikata ZLZ-a u ponedjeljak je i pismeno odgovorila Čačiću na njegove prozivke radnicima zagrebačkog aerodroma izrečene u navedenoj emisiji u kojoj je, navode, Čačić kazao i da radnika na Plesu ima tri puta previše, a da se sindikati boje dolaska koncesionara jer će onda morati raditi. Čačić je to sve rekao odgovarajući na novinarkino pitanje zašto uz toliko problematičnih tvrtki u hrvatskoj u koncesiju ide upravo Zračna luka Zagreb, koja je uspješna i profitabilna.

"Umjesto da da odgovor, iznio je niz najgnusnijih laži i uvreda na račun radnika ove tvrtke, posebice na račun sindikalnih aktivista, kakve u hrvatskom javnom prostoru nismo mogli odavno čuti", navedeno je u pismu sindikata s Plesa koji potpisuje Ante Dujić. U pismu se navodi da je Čačić izjavio i kako za velike plaće koje primaju radnici na zagrebačkom aerodromu rade tekstilci u Sisku i metalci u Međimurju. Sindikati Zračne luke Zagreb navode da Čačić ne govori istinu, kako kažu, neskriveno, otvoreno i ciljano. Pitaju se tako tko je pružio usluge putnicima na Plesu, njih 2,3 milijuna lani ako ima tri puta previše zaposlenih na tom aerodromu.

"Čačić svjesno laže kada govori da za plaće Zračne luke Zagreb radi netko drugi jer je svima pa i njemu poznato da naša tvrtka nema nikakve dotacije, ni jedne jedine lipe iz državnog proračuna. Upravo suprotno, ZLZ, a i radnici, ti paraziti kako ih naziva Čačić, plaćajući poreze i doprinose obilato pridonose državnom proračunu i tako osiguravaju sredstva i za njegovu skromnu plaćicu" navode sindikati. Čačića prozivaju i da svjesno vrijeđa i blati radnike tvrtke koji od svog vlastitog rada žive već 50 godina kako bi skrenuo pažnju s onog što se zaista događa, a to je davanje u koncesiju profitabilnog poduzeća.

Neka ne čeka jesen

Na kraju svog pisma Čačiću sindikati mu poručuju neka ne čeka do jeseni i da se povuče odmah:

"Nećemo prihvatiti da nas nazivate neradnicima i parazitima jer istina je da smo mi vama dali posao i odvajamo novac za vašu plaću, a ne obrnuto."

Komentara 29

TV
tvrtko3
22:49 19.03.2012.

Jel može netko sindikatima objasniti da oni nisu vlasnici zagrebačkog aerodroma pa prema tome nemaju ama baš nikakvih prava odlučivati o tome da li će ona ići u koncesuju, da li će se prodati ili zatvoriti ili\"minirati\". A da je Čačić u pravu to isto stoji. b*****a ima prosječnu plaću 8000 kn, viška zaposlenih na aerodromu je nekih 15% i kada dođe novi koncesionar trebat će se malo više potrudti za zaradit paću.

JS
ja sam gladan
23:07 19.03.2012.

tvrtko,a da netko objasni Čačiću da Hrvatska nije njegov Coning!

OB
-obrisani-
22:36 19.03.2012.

cacicu se izgleda madarska smijesi mozda dobije celiju broj 21

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije