Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pulsko brodogradilište

Radnici Uljanika štrajkaju u krugu brodogradilišta: Prepušteni su sami sebi

Radnici Uljanika ponovo u štrajku jer im nije isplaćena plaća za rujan
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
03.12.2018.
u 11:04

Situacija je teška, radnici su prepušteni sami sebi i to je sve što u ovom trenutku mogu reći, rekao je Boris Cerovac predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata

U pulskom "Uljaniku" u danas ujutro počeo je štrajk, no radnici nisu izašli na ulice već štrajkaju u krugu brodogradilišta.

Tijekom dopodneva 100-tinjak radnika samoinicijativno se okupilo ispred polarnog kruzera koji se gradi za australskog naručitelja jer su kooperanti, angažirani od strane brodovlasnika, počeli raditi na kruzeru premda je štrajkaški odbor jučer najavio da nitko neće raditi, pa ni oni.

Kad su radnici došli do kruzera, kooperanati su prestali raditi.

"Situacija je teška, radnici su prepušteni sami sebi i to je sve što u ovom trenutku mogu reći", izjavio je za Hinu Boris Cerovac predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata.

Radnici Uljanika ponovo u štrajku jer im nije isplaćena plaća za rujan
1/12

Pred ulazom u brodogradilište, tri su policijska vozila s pripadnicima interventne policije koji nadziru situaciju.

Cerovac je u nedjelju rekao da su prisiljeni ponovno pokrenuti štrajk jer nisu dobili nikakvu pozitivnu i obećavajuću informaciju iz Uprave, a tijekom vikenda nije bilo susreta ni razgovora s premijerom Andrejem Plenkovićem niti s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom.

Štrajk Uljanikovih radnika koji je počeo 20. listopada bio je stavljen u mirovanje 19. studenoga, nakon što je izabrana nova Uprava brodogradilišta.

>> Prosvjed radnika Uljanika i 3. maja

Ključne riječi

Komentara 12

ST
stefj
11:25 03.12.2018.

A da malo počnu vikati da su ih uništili Ustaše i fašisti? Možda onda dobe primjerenu medijsku pozornost, to novinari vole, a ne nekakvu ekonomiju i matematiku...

AN
antonelić
11:34 03.12.2018.

a gdje su sada branitelji iz uljanika ? ... gdje je sada šator ? ... ne dajmo ništa što je naše !!! zbijmo glave i redove pa u odbranu radnih mjesta ... gdje su naše plaće ? ...

RI
rightside
18:37 03.12.2018.

obruc se steze,,bas me zanimaju reakcije kad im koncar jasno i glasno ponovi da njega brodogradnja ne zanima?? kako ce onda reagirat i to protumacit drug miletic koji je obecao da uljanik ostaje?? sta ce sad reci jakovcic prijatelju koncaru?? sve pokazuje da se ovdje zele zataskat sve muljaze bivse uprave kako istraga nebi uhvatila miletica i drugare,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije