Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Radnici KIO Keramike odustali od blokade, počinju štrajk glađu

kio
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/6
18.11.2011.
u 11:34

Ogorčeni radnici Ivanka Vučinić, Ljubica Barukčić i Zdravko Jurlina gladovat će sve do isplate otpremnina

Zbog sjećanja na žrtve Vukovara i Domovinskog rata danas smo odustali od blokade državne ceste, a o uspjehu razgovora s predstavnicima Vijeća vjerovnika i tvrtke Keramika Modus ovisit će naši daljnji postupci, potvrdili su danas radnici KIO Keramike koji 20 dana prosvjeduju pod šatorom u središtu Orahovice. No, tijekom sudjelovanja na sjednici Vijeća vjerovnika KIO Keramike u stečaju predstavnici prosvjednika napustili su sastanak i prozvali političare te Vijeće vjerovnika da im ponovno pokušavaju prodati maglu jer ne žele potpisati obećanje da će im isplatiti otpremnine.

Na sastanku je bio i državni tajnik Jozo Sarač koji je medijima potvrdio da se Vlada RH u cijelosti, u korist radnika, odriče novca koji će dobiti u stečaju, a što iznosi od 6 do 8 milijuna kuna. Manji dio novca radnici će vjerojatno dobiti i iz stečajne mase, ali će se to sve dogoditi tek sredinom ili krajem prosinca, kada se ostvare zakonski uvjeti u stečajnom postupku.

Nezadovoljni sporošću politike i države, radnici su najavili nastavak prosvjeda koji će se, osim u Vladinu šatoru u središtu Orahovice, u subotu održati i u susjednim Čačincima gdje će radnici prelaženjem pješačkih prijelaza usporavati promet državnom cestom D2. Troje prosvjednika, Ivanka Vučinić, Ljubica Barukčić i Zdravko Jurlina, danas su novinarima potvrdili da će u subotu u 7 sati početi štrajk glađu sve dok im se ne isplate pošteno zarađene otpremnine.    

Komentara 1

Avatar dariodario551
dariodario551
20:27 18.11.2011.

U ime HDZa porućujem radnicima : Pasite Travuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije