Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED

Radnici KIO Keramike: Neka Kosor nađe novac i za nas!"

orahovica
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/3
29.10.2011.
u 15:10

Ako je premijerka Kosor pronašla novac za radnike Đakovištine neka pronađe još oko 16 milijuna kuna i za prevarene Orahovičane, kaže Ivan Mužar

 Kako su i najavili otpušteni radnici 'KIO Keramike' u stečaju danas su u središtu grada Orahovice, ispred zgrade u kojoj stanuje Darko Krmpotić, bivši vlasnik i direktor najveće hrvatske tvornice keramičkih pločica koja je zbog neplaćenih obveza većih od 600 tisuća kuna završila u stečaju, podigli šator i započeli miran prosvjed do ispunjenja njihovih zahtjeva.

U danonoćnom prosvjedu sudjelovat će više od 200 obespravljenih radnika koji su svoje zdravlje i nenaplaćena prava ostavili u tvornici. Nakon prosvjeda u gradu najavili su i blokadu prometnica

- Ako je premijerka Kosor pronašla novac za radnike Đakovištine neka pronađe još oko 16 milijuna kuna koliko otpušteni radnici potražuju od 'KIO Keramike' suvremeno opremljene tvrtke koju smo stvarali više od 30 godina, a onda su je bitange uništile. Od svojih potraživanja ne odustajemo, a ne bude li reakcije vlade naš sljedeći korak bit će blokada državne ceste D2 i željezničke pruge Osijek – Koprivnica, izjavio je Ivan Mužar, predsjednik Udruge vjerovnika i bivših radnika.

Svakodnevne nedaće orahovičkih radnika i njihovih obitelji istovjetne su onima u Đakovu, pa radnici smatraju da imaju ista prava poput Đakovčana u obeštećenju svojih potraživanja.

-U 'KIO Keramici' se dogodila najveća pljačka u Hrvatskoj u kojoj su država i ostali vjerovnici ostali bez više od pola milijarde kuna, a da za to nitko ne odgovara. Grad Orahovica ostao je bez više od 10 milijuna kuna, a kada smo Upravu prijavili iz pravosuđa su nam odgovorili da svoje potraživanje pokušamo naplatiti privatnom tužbom. Za propast 'KIO Keramike' odgovorna je i država jer je u njen razvoj plasirala više od 300 milijuna kuna, a da o tim plasmanima nije vodila računa, rekao je gradonačelnik Josip Nemec dajući punu potporu prosvjednicima.

Ključne riječi

Komentara 44

Avatar guten_tag
guten_tag
02:44 30.10.2011.

dolazi \"ujdurević \" sa lovom , bez brige .

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
15:46 29.10.2011.

Zar nije \'Onaj kojega je financirala Albanska mafija i Gaddafi\' upropastio i opljačkao KIO Orahovicu? Bajiću?

DU
Deleted user
08:35 30.10.2011.

neka pritisnu mesića i njegovi financijeri će naći 16 milijuna za tili ćas, toliko valjda drže u kešu, u lisnicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije