Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na markovu trgu

Radnici Gredelja prosvjeduju: Stečaj žele samo Čačić, Linić...

prosvjed tžv gredelj (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
20.09.2012.
u 13:27

"Dolje Vlada", "Banda crvena", "Lopovi", "Izgradili smo tvornicu, Vlada i HŽ je ruše", orilo se iz povorke radnika

Nakon što je na Trgovačkom sudu u Zagrebu prije manje od tjedan dana podnesen prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Tvornicom željezničkih vozila Gredelj, više od 1000 radnika danas je zbog tog postupka prosvjedovalo na Markovu trgu. "Dolje Vlada", "Banda crvena", "Lopovi", "Izgradili smo tvornicu, Vlada i HŽ je ruše", orilo se iz povorke radnika koji poručuju: "Ne tražimo milost od Vlade, tražimo priliku da završimo proizvodnju, da fakturiramo jer od dospjelih faktura živimo".

– Žele eliminirati Gredelj iz proizvodnje vlakova, zato im je očito puno jeftinije otići u Berlin pogledati vlakove nego doći u Gredelj i učiniti isto – rekao je Željko Starčević, predsjednik Sindikata radnika TŽV-a Gredelj.

Unatoč prosvjedu radnici nisu opstruirali rad nego poručuju: Gredelj trenutačno ima posla u vrijednosti od 150 milijuna kuna. Kako kažu radnici, dobavljači od Gredelja imaju 157 milijuna kuna potraživanja, a čak 35 milijuna kuna dobavljači su dužni Gredelju.

– Banke ne žele stečaj, vjerovnici ne žele stečaj, nitko ga ne želi osim Čačića, Linića, Milanovića, Bandića.

Iako su se okupili na Markovu trgu, od predstavnika vladajućih nitko se pred radnicima nije pojavio. Tek kasnije predstavnici četiriju sindikata u Gredelju dobili su potvrdu da će ih ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić danas primiti.

Komentara 28

ME
Medo123
09:13 21.09.2012.

ups krivo mislio prodali pošto je očito da smo mi nesposobni da vodimo 5 milijuna stanovnika

IJ
ijurin14
13:51 20.09.2012.

...i to je tek tako -sitna vijest...sram vas bilo iz VL da ne smijete o tome napisati istinu....a ,1500 ljudi če ostati bez posla a važno vam je napisati da se premijer šali po Europi.....ovim ljudima nije do šale !!!!!!!!!!!!!!

ME
Medo123
09:12 21.09.2012.

max7weber ja kažem da nema nitko ništa protiv. Samo još trebamo smisliti kako da im prodamo Markov Trg i svi će biti zadovoljni jer je to još jedino kaj nisu uništili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije