Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

Radnici Diokija Vladi: Zašto se odričete 300 mil. kn poreza državi

dioki
Patrik Macek/Pixsell
05.06.2012.
u 10:52

Traže isplate zaostalih plaća, pokretanje proizvodnje i vlasničko restrukturiranje

Sindikati i radnici Diokija uputili su otvoreno pismo hrvatskoj Vladi u kojem traže rješenje problema koje, kako navode, nema od 21. ožujka ove godine, od kada su vlasnička i upravljačka prava prenesena na Ministarstvo gospodarstva.

– Od 22. ožujka 2012. problem tvrtke Dioki trebao je biti riješen na način da se radnicima isplate zaostale plaće, pokrene proizvodnja i provede vlasničko restrukturiranje. Dioki je trebao postati ogledni primjer spašavanja posrnulih hrvatskih tvrtki. Dvaput smo do sada bili prisiljeni prosvjedovati protiv bivšeg većinskog vlasnika, a nakon što je svojim izlaskom prenio vlasnička i upravljačka prava na Ministarstvo gospodarstva, očekivali smo žurno razrješenje agonije kako ste nam i obećali. Od tada su prošla već dva i pol mjeseca, a rješenja nema, bar nama radnicima nije prezentirano, imamo samo prazna obećanja – navodi se u pismo te se dodaje:

– Naša proizvodnja stoji već mjesecima i pitamo vas, hrvatsku Vladu, zašto se odričete 400 milijuna eura izvoznih proizvoda i 300 milijuna kuna doprinosa i poreza državi godišnje?! Vaša neodlučnost, vaši možebitni privatni interesi, štete direktno, kako nama radnicima Diokija tako i cijeloj državi koja može ostati bez jedne strateške proizvodne grane. Kakvo to srce imate da nas možete gledati ovako osiromašene, obespravljene i psihički skoro dotučene?!

Na kraju se navodi da Vlada, ne riješi li problem Diokija, može očekivati nove prosvjede.

Ključne riječi

Komentara 23

PR
promill
11:17 05.06.2012.

Može li se od političkih i gospodarskih autista očekivati bilo kakav pametan potez? U GABULI SMO!!!!

LA
larala
11:30 05.06.2012.

joj, joj, kak ovi radnici nemru shvatiti da nije tak lako naci rješenje.. prvo se treba osnovati 1001 ured, pa zaposliti 110 000 podobnika, onda uskladiti mišljenje svih kukurikavaca.... pa napuniti njihove džepove ...itd...itd....a, radnici i firma...tko su ti i što je to? zar su još uvijek živi?

OB
-obrisani-
11:14 05.06.2012.

Prestrašno da hrvatska Vlada nema interesa pokrenuti proizvodnju u jednom tako vitalnom poduzecu kao što je DIOKI. Privatni interesi ili Radomira Čačića ili nekog drugog su bitniji od vitalnih izvoznih interesa jedne hrvatske firme. Kako samo ti "socijaldemokrati" iz hrvatskee vlasti cinično promatraju patnju hrvatskog radnika. Prestrašno. Iskreno se nadam da će im jednog dana suditi hrvatsko pravosuđe ili ne daj Bože hrvatski radnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije