Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanja

Radmanu najuglednija europska nagrada za mikrobiologiju

radman
Arhivska fotografija
21.04.2011.
u 18:30

Priznanje FMES-Lwoff Award mogu dobiti pojedinac ili skupina, a od 2000. dodjeljuje se za vrhunska postignuća

Akademik Miroslav Radman, jedan od najpoznatijih i najpriznatijih svjetskih genetičara, dobitnik je najprestižnije europske nagrade na području mikrobiologije FMES – Lwoff Awarda.

To je najuglednija nagrada u području mikrobiologije koju mogu dobiti pojedinac ili skupina znanstvenika, a od 2000. godine svake je treće godine za vrhunska znanstvena postignuća u mikrobiologiji dodjeljuje Federacija europskih društava za mikrobiologiju. Nagrada nosi ime profesora Andréa M. Lwoffa, prvog FMES-ova predsjednika.

Profesor Radman redoviti je član Francuske akademije znanosti i profesor je izvanredne klase stanične biologije na Medicinskom fakultetu u Parizu.

Jedan je od osnivača i ravnatelj Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu. Široj javnosti akademik Radman poznat je po traganju za eliksirom mladosti, ali i polemikama radi li se pod njegovim vodstvom u splitskom institutu vrhunska znanost.

Komentara 20

OB
-obrisani-
21:20 21.04.2011.

Prije nekoliko godina ovdje u Vecenjaku je bio fantastican clanak o radu gospodina Radmana vezan za proces starenja celija,....a time i covjeka. Bilo bi vrlo ineresantno ponoviti ga i eventualno napisati nastavak.

AM
amajda16
18:20 16.05.2011.

A KAKVU BI NAGRADU DOBIO ZA MAKROBIOLOGIJU?.

BR
brainiac
19:01 21.04.2011.

O boze, sad ce se 100% javit onaj drugi lik s kojim se prepucavao prek novina da nas obavijesti kako to nije najuglednija europska nagrada za mikrobiologiju jer ih ima jos prestiznijih. LOL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije