Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. Suad Crnica:

Radimo na preustroju sustava, treba vremena za prilagodbu

suad
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
06.02.2014.
u 17:30

Sanacijski upravitelj Opće bolnice Karlovac uskoro će javnost upoznati sadosadašnjim rezultatima sanacije, kao i reorganizaciju

Preuranjeno je govoriti ‘tjera’ li novi način rada liječnike iz bolnice. Veliki je gubitak na kirurgiji gdje su nam dva liječnika na bolovanju. Međutim, idu sistematizacija i preustroj, ali trebat će nam vremena za prilagodbu. Riječ je o složenom sustavu – rekao je sancijski upravitelj Opće bolnice Karlovac dr. Suad Crnica o situaciju u najvećoj županijskoj zdravstvenoj ustanovi.

Tu je funkciju preuzeo nedavno, baš u vrijeme liječničkog štrajka i uvođenja smjenskog rada što je izazvalo nezadovoljstvo mnogih.

Hitne operacije ne čekaju

Upravo su karlovačku kirurgiju dodatno ‘uzdrmale’ i dvije ostavke na funkcije. Podnijeli su ih dosadašnji prvi čovjek Odjela kirurgije dr. Zvonimir Tutek i šef Odsjeka abdominalne kirurgije Anton Pavlović. Kako se priča, na to su se odlučili nezadovoljni novim načinom rada zbog čega nisu mogli kvalitetno organizirati rad svojih službi. No, dr. Crnica kaže da treba vremena da se sve posloži.

– Promjene se moraju dogoditi. Svi govore o reformama, ali ne žele da to baš ide preko njihovih leđa. Mi smo sada na kirurgiji za vršitelja dužnosti imenovali dr. Želimira Koraća dok se ne provede službeno imenovanje. No, nema većih problema. Hitne operacije nikada ne čekaju.

Zna se da prednost imaju trudnice, djeca, tumorska kirurgija... – napominje dr. Suad Crnica. Dodaje da je preuranjeno govoriti i o financijskoj situaciji. No, poručuje da se bolnički dug smanjuje.

O rezultatima sanacije, kao i reorganizaciji uskoro će obavijestiti javnost.

Dr. Samija Ropar iz karlovačke podružnice HLS-a napominje da je nezadovoljstvo liječnika prisutno u čitavoj Hrvatskoj.

Skraćeno dežurstvo

– Svima nam je jasno da reforma udara na pacijenta i liječnika. Liječnici su nezadovoljni Kolektivnim ugovorom iz kojeg je proizašlo i radno vrijeme 8+16 sati. To je zapravo skraćeno dežurstvo i po tome u jutarnjoj smjeni kada je najviše posla nedostaje liječnika. Satnica je manja i ne moramo ‘kopati’ da budemo što duže na poslu.

Međutim, nismo se godinama školovali da budemo kod kuće, nego u bolnici – kaže dr. Ropar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije