Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plaćene emisije

Radimir Čačić samoreklamom obračunava se s Večernjim listom

'25.01.2012., Kaposvar, Madjarska - Nastavak sudjenja Radomiru Cacicu na sudu u Madjarskom gradu Kaposvaru, za izazivanje prometne nesrece 2010. u kojoj su zivot izgubile dvije osobe.  Photo: Zeljko L
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
18.05.2012.
u 15:36

Svaki put kad je Večernji list pisao o Čačiću i njegovu resoru pokušali smo doći do njega, tražili smo i intervjue s njim, no uvijek smo naišli na zatvorena vrata

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić ove će godine potrošiti gotovo milijun proračunskih kuna na promociju samoga sebe! Iz Čačićeva ministarstva na upit Večernjeg lista odgovorili su da za usluge promidžbe i informiranja na radio i TV postajama planiraju potrošiti do kraja godine 919.045 kuna. A to pravdaju svojom obvezom i dužnosti da informiraju javnost o svome radu i projektima. A onda otkrivaju da su emisije u kojima se Čačić samoreklamira plaćene iz džepova poreznih obveznika i usmjerene ponajprije na obračun s Večernjim listom i ostalim izdanjima Styrije -24 sata i 24 sata express.

"Kada se u medijima, posebno vezanima uz jednu izdavačku kuću ( Večernji list, 24 sata i 24 sata express) kontinuirano objavljuju neistinite informacije o radu Ministarstva, dužnost objektivne informacije postaje neizbježna", tvrde u Čačićevom ministarstvu. Dodaju da su poštujući sve zakonske standarde, izravno ugovorili zakup medijskog prostora sa 19 lokalnih TV postaja i tri radijske postaje da bi bolje i u većem opsegu informirali građane i tvrtke sa svim relevantnim informacijama o projektima koje je pokrenula Vlada RH u cilju razvoja hrvatskog gospodarstva.

Čačić tako pravda plaćanje svojih propagandnih emisija novcem građana ove zemlje neistinitim informacijama koje objavljuje Večernji list pa se tako i u prvoj svojoj emisiji na Hrvatskom radiju bavio gotovo isključivo tekstovima Večernjaka.

No Čačić je uvijek u Večernjem listu imao mogućnosti i prostora iznijeti svoju stranu svake priče koju smo o njemu pisali i još uvijek mu je taj prostor otvoren. Svaki put kad je Večernji list pisao o Čačiću i njegovu resoru pokušali smo doći do njega, tražili smo i intervjue s njim, no uvijek smo naišli na zatvorena vrata. Čačićeva osobna glasnogovornica Ankica Mamić svaki put, kad bismo je nazvali i pitali za Čačićev komentar, jasno bi nam rekla da on ne želi ni čuti za Večernji list i da s nama ne želi komunicirati. Umjesto da odgovori na naša pitanja o svojem radu i potezima, kojih za njega imamo pregršt, Čačić je pribjegao lakšoj, ali skupljoj varijanti koju plaćaju porezni obveznici – plaćene emisije u kojima nema neugodnih pitanja i protuargumenata.

Ključne riječi

Komentara 93

AN
ankicascreiber
15:51 18.05.2012.

Čačić ima 2.9% potpore javnosti i 100% vlasti! Tko je ubio demokraciju u HR? Kada se to dogodilo? Gdje su bili branitelji i domoljubi?

HA
Hajro
15:48 18.05.2012.

odhebao i zahebao je on nas sve skupa a čini mi se i precjednika vlade.

PR
pressborrelli
15:45 18.05.2012.

Ovaj novinar po ko zna koji puta ponavlja isto Cacic je njegov protivnik.Vjerovatno se na nalazi na platnoj listi HDZ-ea

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije