Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKRIVIO NESREĆU

Radimir Čačić 17. lipnja ide u zatvor!

čačić (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
04.06.2013.
u 12:52

Rekao je da nema smisla to odgađati, tako da će u zatvor ići za desetak dana

Radimir Čačić, bivši prvi potpredsjednik Vlade osuđen na 22 mjeseca zatvora jer je u Mađarskoj skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije osobe, na izdržavanje kazne javit će se 17. lipnja.

On je danas došao na zagrebački Županijski sud kod suca za izvršenje kazne zatvora te je kazao da je tražio da ga se na izdržavanje kazne uputi što prije. Rekao je da nema smisla to odgađati, tako da će u zatvor ići za desetak dana.

Gdje će Čačić točno izdržavati svoju kaznu, još uvijek nije poznato, no 17. lipnja, kada se javi na izdržavanje kazne, to će biti zatvor u Remetincu. Naime, tamo je Centar za psihosocijalnu dijagnostiku zatvorenika i kroz njega moraju proći svi osuđenici. Stručni timovi unutar zatvora tada naprave procjenu i onda Uprava za zatvorski sustav donese odluku o daljnjem upućivanju na izdržavanje kazne.

S obzirom na to da je Čačić osuđen zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, sukladno dosadašnjoj praksi u takvim situacijama, kaznu će najvjerojatnije služiti ili u kaznionici Lipovica ili u kaznionici Valtura kod Pule, s obzirom na to da se u te dvije kaznionice uglavnom upućuju osuđenici zbog prometnih nesreća.

>> Radimir Čačić automobil zamijenio biciklom

>> Čačiću odbijena žalba, mora ići na odsluženje kazne

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije