Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na staro

Radić ukinuo novi, skuplji cjenik gradskog prijevoza u Osijeku

Osijek: Konferencija za medije u povodu otvorenja poslovne zgrade i proizvodnog pogona tvrtke Comcross Croatia
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
10.01.2023.
u 15:22

Grad Osijek prošle godine platio je i ratu kredita od 15,5 milijuna kuna naslijeđenu iz proteklih mandata, što znači da je samo prošle godine GPP-u doznačeno 50 milijuna kuna – naveo je gradonačelnik.

Osjetno poskupljenje gradskog prijevoza u Osijeku od 1. siječnja izazvalo je revolt građana pa je gradonačelnik Ivan Radić odlučio ukinuti odluku o novom cjeniku. Stari cjenik vraća se već danas. Radić je istaknuo kako je ova gradska uprava "socijalno osjetljiva i želi zaštititi građane Osijeka u vremenu kada je zabilježen velik udar na kućne budžete građana".

– Iako se Uprava GPP-a vodila racionalnim poslovanjem, u ovom trenutku nije vrijeme za podizanje cijene. Grad Osijek ima financijske kapacitete da odluku o povećanju cijena suspendiramo do daljnjega. Mi ćemo nastaviti pratiti cijene, analizirati i tražiti načine i modele kako da poslovanje bude racionalno, ali i da građani što manje osjete ovu ekonomsku krizu – poručio je on.

Obrazlažući GPP-ovo podizanje cijena, podsjetio je kako je u protekloj godini inflacija bila 13,1 posto i da je gorivo naraslo za 39,25 posto, a istaknuo je i da bi cijena električne energije bila tri puta veća da nije bilo uredbe Vlade.

– Kako rastu troškovi, a cijena karte se ne mijenja, tako raste i subvencija Grada Osijeka prema GPP-u. Subvencija je od 2017. do danas narasla s 18,1 milijuna kuna na 34,4 milijuna, gotovo se udvostručila. Uz 34,4 milijuna kuna subvencije, Grad Osijek prošle godine platio je i ratu kredita od 15,5 milijuna kuna naslijeđenu iz proteklih mandata, što znači da je samo prošle godine GPP-u doznačeno 50 milijuna kuna – naveo je gradonačelnik.

Poručio je i kako gradska uprava želi biti racionalna, a ne populistička, ali i da je svjestan kako dobro upravljanje nekada traži nepopularne poteze.

VIDEO:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije