Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Creech Air Base

Računalni virus hara sustavom američke vojske

 Squadron, avion, zrakoplov
Reuters/PIXSELL
09.10.2011.
u 21:34

“Neprestano brišemo virus, ali on se stalno vraća. Na sreću, mislimo da je bezopasan, no to se nikada ne može reći sa sigurnošću”, rekli su za Wired izvori upućeni u taj problem.

Računalni virus zarazio je sustave američke vojske kojima se upravlja bespilotnim letjelicama Predator i Reaper. Neželjeni program prati i bilježi svaki otkucaj tastature kojim piloti iz baze Creech Air Force u Nevadi upravljaju letjelicama koje se nalaze na zadacima i misijama iznad Afganistana.

“Neprestano brišemo virus, ali on se stalno vraća. Na sreću, mislimo da je bezopasan, no to se nikada ne može reći sa sigurnošću”, rekli su za Wired izvori upućeni u taj problem. Pojava računalnog virusa nije ugrozila misije niti spriječila letove bespilotnih letjelica, ali ga je vrlo teško ukloniti. Prvi je put primijećen na računalnim sustavima prije otprilike dva tjedna, a sustavi računalne zaštite pokazali su se neučinkovitima.

Bespilotne su letjelice prerasle u jedno od najvažnijih oružja u ratu protiv terorizma, a upravo je takvom letjelicom prije tjedan dana ubijen i drugi čovjek Al- Qai’de Anwar al-Awlaki.

Ključne riječi

Komentara 5

MO
modovisisajteMaraschino
21:45 09.10.2011.

Terminator virus...

Avatar commentator
commentator
21:58 09.10.2011.

Sve sami \"heroji\" ti koji vrte te letjelice, da ih barem virus vrati pošiljaocu.

AM
a_morte_i_rossi
22:15 09.10.2011.

ovaj tekst je izrazito idiotski nastrojen..... bio bi vjerodostojan da mujo, koji je došao iz travnika i završio foi u varaždinu, radio na tom kompjuteru.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije