Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"KOREKTNI ODNOSI"

R. Tomašić o Vučiću: Susjedi smo, normalno je razgovarati

ruža tomašić
Patrik Macek/PIXSELL
29.04.2013.
u 13:19

Ruža Tomašić rekla je kako nema ništa protiv ćirilice, dobila je knjigu na ćirilici iz koje je tečno čitala

- To je istina. Bože moj, ali ako ćemo biti pošteni, to svi misle. To misle i Kanađani, Talijani i Mađari. Normalno je što želim da mi unuče priča hrvatski. Zamislite da mi kći ode u Norvešku i kada mi dođe s unukom pričaju norveški! Ja mislim da je normalno što svi roditelji žele da im se djeca udaju za pripadnike svog naroda, normalno razgovaraju s tom djecom - rekla je europarlamentarka i predsjednica HSP dr Ante Starčević Ruža Tomašić beogradskom Media S, prvom srpskom mediju kojemu je dala intervju odgovarajući na pitanje je li u redu njena izjava kako ne želi Srbina za zeta.

Govoreći o ćirilici u Vukovaru, rekla je kako nema ništa protiv ćirilice, čak je nedavno dobila knjigu na ćirilici i iznenadila je prijatelje koji su se htjeli s njom našaliti darujući joj knjigu na ćirilici, kada je tečno čitala iz poklonjene knjige.

- Vi jako dobro znate kako ste nakon Drugog svjetskog rata reagirali na Kragujevac i koliko dugo Nijemci nisu smjeli doći u taj grad. Vukovar je specifičan. Tamo se nitko ne bi smio uplitati u njihove odluke, samo Vukovarci. Dakle, svi građani Vukovara. Mi ne možemo gurati sve pod tepih. Nema mirnog suživota dok se stvari ne riješe. Situacija se mora raščistiti i tek tada će Hrvati i Srbi moći živjeti normalno. Kada sam otišla u Vukovar i pričala sa Srbima oni su mi rekli kako ćirilicu i ne znaju i da ih zanima samo od čega će živjeti, bolji posao - rekla je nova europarlamentarka dodajući kako isprike za nju ne znače puno već bi Hrvati i Srbi trebali sjesti i raščistiti sve što je sporno.

Ona drži kako ju optužuju i za ono što nije rekla već je izvučeno iz konteksta, a za Milanovićeve kritike kaže da su imale za cilj razvrgnuti koaliciju njene stranke s HDZ-om. Reagirala je i na kritike Milorada Pupovca.

- Što se tiče Pupovca, on je predstavnik Srba, ali ne svih. On treba znati da je u Hrvatskoj bila agresija i trebao bi paziti više što govori nego ja. Kada nekoga optužuje treba biti ravnopravan. On brani Srbe kad ih napadnu, ali bi trebalo isto učiniti kada netko napadne Hrvate, kad u Borovu naselju pjevaju četničke pjesme - rekla je Ruža Tomašić i dodala kako nema ništa protiv dolaska Aleksandra Vučića u Zagreb jer "mi smo susjedi, normalno je imati korektne odnose, razgovarati".

>> Ruža Tomašić: Da su ovo '70-te ili '80-te bila bih na Golom otoku!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije