Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veće cijene

R. Čačić potvrdio poskupljenje struje do kraja godine

radimir čačić, iblerov trg (1)
Patrik Macek/PIXSELL
17.03.2012.
u 13:30

Koliko će cijene narasti, a računi biti skuplji, još uvijek nije poznato. U tijeku su dogovori koji bi trebali biti gotovi do idućeg kvartala.

Hrvatske građane do kraja godine očekuju veće cijene struje, potvrdili su to prvi podpredsjednik vlade Radimir Čačić i direktor HEP-a Zlatko Koračević. Koliko će cijene narasti, a računi biti skuplji, još uvijek nije poznato. U tijeku su dogovori koji bi trebali biti gotovi do idućeg kvartala.

Čačić je rekao da poskupljenje cijena nafte ne utječe samo na skuplju vožnju automobilima već i nužno utječe i na poskupljenje struje što je neizbježno.

- Poskupljenje struje jedan je u nizu loših udara na građane, ali sasvim je sigurno da će do kraja godine struja biti skuplja - poručio je Koračević. Objasnio je kako je razlog tome da više od 50 posto goriva od kojeg proizvode struju poskupljuje iz dana u dan, sve više.

- Nije dobro da cijena poskupi s većim postotkom pa idemo na minimalno dizanje cijena - objasnio je Koračević. Promjena tarifnog sustava omogućit će građanima da kontroliraju račune za struju, a kako je obećao Koračević, pokušat će se što prije uvesti prepaid bonovi i preuzeti dobra iskustva prakse drugih zemalja.

- S tim modelom omogućiti ćemo građanima da imaju uvid u svoju potrošnju i da u svakom trenutku mogu provjeriti kliko trebaju platiti - poručio je Koračević

Komentara 149

OB
-obrisani-
17:57 17.03.2012.

Ima se para poskupljenje3 može stoka sitnog zuba sve će prebroditi uz kuknjavu neviđenu

ZX
zark x
17:57 17.03.2012.

Ovo su tipovi koji su predvodili strajkove kad su bila poskupljenja. Sto sada rade?

SH
sherlock
14:26 17.03.2012.

najbolja fora je kad je reko da ima 4000 viška koje treba otpustiti ili spenzionirati, a kad njih otpuste onda će ih 500 zaposliti (i to svoju sdp-ovsku mladež, jer treba dati priliku mladima kao što je jučer na dnevniku rekao)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije