Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kataloška prodaja nakon 20 godina nestaje iz Hrvatske

Quelle propao, kupci robu kupuju za sitniš

Quelle
Marko Jurinec/Pixsell
25.11.2009.
u 17:43

Svih četrdesetak zaposlenika hrvatske podružnice kataloške prodaje Quelle dobilo je otkaz, a gase se i podružnice u Austriji, Švicarskoj, Poljskoj, Rusiji...

“Zbog odlaska matične tvrtke u stečaj, vašu narudžbu ne možemo primiti. Povrat isporučenih artikala možete izvršiti 15 dana od primitka.”

Otprije nekoliko dana ta obavijest dočekuje na web stranici Quellea, koji od ‘98. kroz katalošku prodaju u Hrvatskoj distribuira odjeću, namještaj i razne kućne potrepštine njemačkih proizvođača.

Četrdesetak otkaza
Svih četrdesetak zaposlenika hrvatskog Quellea, sa sjedištem u Varaždinu, ostalo je bez posla, a prvi otkazi su radi restrukturiranja tvrtke uručeni još prošle godine. Neprodana roba, pak, nudi se u outlet centru u Varaždinu, u Kućanskoj 14, u kojemu se zalihe rasprodaju i po 80 posto nižim cijenama.

Hlače se mogu kupiti za svega 20, a jakne za 50 kuna. Proljetna suknja koja je stajala 39,99 kuna, sada stoji – osam kuna. Deblji sako-jakna, kojemu je cijena bila 430 kuna, prodaje se po 88 kuna.

Puloverima je cijena snižena na 36 kuna, samtastim suknjama na 46, a pamučnim majicama na 26 kuna. Kupci izlaze ruku punih vrećica, a dosta polica danas je bilo poluprazno. Pogotovo sa zimskom odjećom.

Preživjela Rusija
Hrvatski je Quelle, koji je kod nas mjesečno vrtio milijunske svote, inače, pao po sistemu domina. Prvo je propao biznis u Njemačkoj, a sada se uz hrvatsku gase i ispostave u Austriji, Švicarskoj, Poljskoj...

Koncern koji je u sastavu imao i Quelle katalošku prodaju nije cijeli otišao na bubanj. Predstavnici Otta, najveće kataloške kuće u Europi, koja ga je kupila, bili su zainteresirani samo za licenciju i Quelle Rusiju.

Ključne riječi

Komentara 3

DO
doktorica
18:03 25.11.2009.

žalosno

BR
branema
07:12 26.11.2009.

Stvarno mi je žao za propast Quelle-a, bilo je stvarno dobrih i povoljnih stvari. Propast ne gine izgleda svima, a pogotovo trgovini.

DE
demokršćanin
20:44 25.11.2009.

TRGOVAČKI LANCI! Nametljivo svakodnevno otvaranje novih podružnica trgovačkih lanaca u Hrvatskoj neminovno će dovesti od njihog zatvaranja u tijeku slijedećih godina.Trgovački lanci niču kao gljive poslije kiše,računajući da će Hrvati tu svu robetinu pokupovati.Trgovački lanci su zaboravili ili ne znaju da nas je samo 4 miliona,a robe bi bilo za prodaju za 40 miliona.Sve je započelo za ministra gospodarstva G.Fižulića pa traje sve do danas.Domaća proizvodnja se gasi,radna mjesta se ukidaju a gospodarstvo nam sve dublje i dublje pada.DOKLE ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije