Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za neka vozila vrijede stroža ograničenja

Putujete u BiH? Onda trebate znati koje su ondje dozvoljene brzine kretanja na autocestama

Ogulin: Autocesta A1 - Zagreb - Split
Marko Lukunić/Pixsell
29.12.2023.
u 21:56

Na autocestama u Bosni i Hercegovini je zakonom propisana najveća dopuštena brzina od 130 km/h

Sigurno ste se nekada zapitali koja su to ograničenja brzine na bosanskohercegovačkim autocestama. Vozač je dužan brzinu vožnje prilagoditi osobinama i stanju ceste, vidljivosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustoći prometa, prometnim znacima i drugim prometnim uvjetima, tako da vozilo može blagovremeno zaustaviti.

Na autocestama u Bosni i Hercegovini je zakonom propisana najveća dopuštena brzina od 130 km/h, piše Buka.

Stroža ograničenja brzine vrijede za sljedeća vozila:

100 km na sat – za autobuse
80 km na sat – za autobuse s lakom prikolicom, kao i za teretna motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3500 kg a manja od 7500 kg
80 km na sat – za motorna vozila koja vuku prikolicu za stanovanje (karavan) ili laku prikolicu
70 km na sat – za autobuse kada se obavlja organizirani prijevoz djece, za zglobne autobuse bez mjesta za stajanje, za teretna motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 7500 kg i za teretna motorna vozila s priključnim vozilom

Kada upravljaju motornim vozilima, vozači navedenih vozila su dužni da se pridržavaju propisanih brzina i na cesti na kojoj je postavljenim prometnim znakom dozvoljena veća brzina, naveli su iz BIHAMK-a.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Prva vožnja rabljenog tramvaja

 

Komentara 3

Avatar marela
marela
23:07 29.12.2023.

Bosanska policija je svojim vozačima itekako utjerala strah u kosti. Tamo gdje je 80 svi voze oko 70km/h, a gdje je 50 voze 30. Kamera i policije ima na svakom koraku.

Avatar IvanR
IvanR
04:51 30.12.2023.

Pripremiti po 10€ novčanice

Avatar bambus
bambus
00:53 30.12.2023.

..ko putuje...taj zna...sve...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije