Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nađen usred oceana

Putnički Boeing skrenuo s puta i tragao za nestalim jedriličarom

nestali jedriličar (1)
AFP/Pixsell
18.10.2012.
u 19:25

Australska pomorska sigurnost zamolila je pilota zrakoplova kompanije Air Canada Andrewa Robertsona da avion preusmjeri na područje gdje je nestao jedriličar te pomogne u potrazi.

Putnički zrakoplov Boeing 777 koji je letio iz Vancouvera u Sydney u srijedu je nakratko skrenuo s rute kako bi se priključio potrazi za nestalim jedriličarom. Telegraph prenosi da je potraga za Glennom Eyjom (44) iz Queenslanda pokrenuta u utorak ujutro nakon što je njegova jedrilica ostala bez goriva i jarbola.

Australska pomorska sigurnost zamolila je pilota zrakoplova kompanije Air Canada Andrewa Robertsona da avion preusmjeri na područje gdje je nestao jedriličar i pomogne u potrazi. Andrew je istog trena pristao te angažirao putnike da gledaju kroz svoje prozore ne bi li na morskoj površini koju je zrakoplov nadlijetao na visini od 1500 metara uočili oštećenu jedrilicu.

Jedan ju je časnik ubrzo ugledao, a kada su u zrakoplovu shvatili da se na njenoj palubi nalazi nestali jedriličar, zadovoljstvu nije bilo kraja. Po Glenna je poslana mornarička patrola koja ga je prevezla na kopno.

>>Love pilote koji na hitnom kanalu podriguju, slušaju glazbu, utakmice

Komentara 7

SA
samborapz
20:49 18.10.2012.

Pisao sam pod dojmom pa mi se potrkala grješkica. :) Kad malo bolje razmislim, možda je ovo sve samo reklama za avio kompaniju, no bitna stvar je da je čovjek izvukao živu glavu.

CH
chypsa
21:37 18.10.2012.

Kako je ovo dobro vidjeti. Nekad davno sam gledao film sa istom tematikom i mislio si kak nema šanse da se ovo desi u stvarnosti.

SA
samborapz
20:47 18.10.2012.

Rijetko je vidjeti da netko stavlja ljudski život ispod profita. Veliki plus za pilota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije