Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liberalne stranke nisu prošle prag

Putinova stranka pobijedila na izborima sa 44,5 posto glasova - anketa

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
18.09.2016.
u 20:37

Liberalne oporbene stranke, jedine koje se otvoreno protive Putinovoj vlasti, nisu prešle izborni prag od pet posto, pokazuju izlazne ankete.

Ruska vladajuća stranka Jedinstvena Rusija veliki je pobjednik parlamentarnih izbora sa 44,5 posto glasova birača, pokazuje izlazna anketa instituta VCIOM.

Jedinstvena Rusija, stranka predsjednika Vladimira Putina, osvojila je 49 posto na prošlim parlamentarnim izborima 2011. Na nedjeljnim izborima je ostvarila bolji rezultat od LDPR-a (krajnja desnica) koji je dobio 15,3 posto, što je za četiri postotna boda bolje nego 2011. i Ruske komunističke partije s osvojenih 14,9 posto koja je u padu za pet bodova. Na četvrtom je mjestu stranka Pravedna Rusija s 8,1 posto.

Liberalne oporbene stranke, jedine koje se otvoreno protive Putinovoj vlasti, nisu prešle izborni prag od pet posto, pokazuju izlazne ankete.

Više od  6500 kandidata natjecalo se za 450 mjesta u Državnoj dumi, donjem domu parlamenta.

Izbori se održavaju u vrijeme gospodarske krize izazvane ekonomskim sankcijama kojom Zapad kažnjava uplitanje Moskve u sukob u Ukrajini te zbog pada cijena nafte. Istodobno Rusija proživljava najtežu krizu u odnosima sa Zapadom od završetka Hladnog rata. To su prvi parlamentarni izbori u zemlji otkako je Rusija pripojila Krim.

Komentara 46

DU
dukidudoje
21:05 18.09.2016.

rusi ga hoce, jel to milom ili silom nismo sigurni ali to je glas naroda,aneksijom krima i rusi u ukrajini ga vole i cjene, a sada i napadima koji on izvodi u siriji porasla mu je cjena,to sto je podd sankcijama evrope i amerike ne znaci za njega nista,on ima neki cilj a cilj je voditi taj ruski narod pod svaku cjenu

TE
Testera
23:40 18.09.2016.

Putin zna šta radi i radi to dobro. Rusija je sve veća i jača i ova pobjeda je očekivana.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:55 18.09.2016.

Haha, koje iznenadjenje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije