Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi čovjek Moskve

Putinov kandidat dobio izbore, Navaljni sumnja u 'namještaljku'

Sergej Sobjanin (1)
Reuters/PIXSELL
09.09.2013.
u 08:59

Navaljni je odbio prihvatiti rezultate za koje tvrdi da su "namjerno namješteni". Kaže da je dobio dovoljno glasova za drugi krug i da je bilo mnogo nepravilnosti u brojanju listića.

Putinov kandidat za za gradonačelnika Moskve, Sergej Sobjanin, u prvom krugu izbora osvojio je 51,15 posto glasova nakon što je prebrojano 98,03 posto glasačkih listića, izvijestila je izborna komisija, pišu RIA Novosti.

Njegov glavni izazivač, oporbeni vođa Aleksej Navaljni, osvoio je 27,37 posto glasova. Budući da je, prema sadašnjim rezultatima, Sobjanin osvojio više od 50 posto glasova, drugi krug izbora neće se održati, kao što je to očekivao Navaljni.

\"Izbori su namješteni\"

Navaljni je odbio prihvatiti rezultate za koje tvrdi da su \"namjerno namješteni\", piše BBC. Kaže da je dobio dovoljno glasova za drugi krug i da je bilo mnogo nepravilnosti u brojanju listića.

S druge strane, Sobjanin je rekao da su izbori bili transparentni i da vjerojatno neće biti drugog kruga glasovanja. - Sudeći po postotku prebrojanih glasova, sa velikom sigurnošću možemo reći da neće biti drugog kruga - kazao je rano danas Sobjanin. Izlaznost na izbore u Moskvi bila je samo 32 posto. Komunistički kandidat Ivan Melnikov je treći sa 10,7 posto.

Navaljni je ranije kazao da ako ne bude drugog kruga da će pozvati \"građane da zauzmu ulice Moskve\". - Trenutno Sobjanin i njegov glavni pristaša Vladimir Putin odlučuju hoće li imati relativno poštene izbore i drugi krug ili ih neće imati - rekao je jučer Navaljni dok još većina listića nije bila prebrojana. Navaljni je trenutno na slobodi uz jamčevinu, nakon što je na sudu proglašen krivim za pronevjeru na, kako on tvrdi, politički motiviranom suđenja.

>>Rusija nova obećana zemlja? Moskva treba milijun radnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije