Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Gledamo sa simpatijama'

Putin prešutno podupro Trumpa

g-20, putin
Reuters/PIXSELL
17.09.2016.
u 17:50

Putinova izjava jasna je aluzija na Trumpa, republikanskog kandidata koji je izravno pokazao spremnost na suradnju s Putinom, a svojedobno je i kazao da ruski predsjednik ima puno više liderskog od američkog predsjednika Baracka Obame.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ponudio je dosad najsnažniju potporu američkom predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu, a da ga nije eksplicitno imenovao. 

"Pozorno pratimo što se događa u Sjedinjenim Državama i, naravno, sa simpatijama gledamo na one koji javno kažu da je potrebno graditi odnos s Rusijom na temeljima jednakosti", rekao je Putin na kratkoj konferenciji za novinare. 

Putinova izjava jasna je aluzija na Trumpa, republikanskog kandidata koji je izravno pokazao spremnost na suradnju s Putinom, a svojedobno je i kazao da ruski predsjednik ima puno više liderskog od američkog predsjednika Baracka Obame

Putin je dosad odbijao javno poduprijeti druge predsjedničke kandidate. 

Trumpovi komplimenti Putinu, kojega mnogi na Zapadu kritiziraju zbog stajališta prema Ukrajini i Siriji, potaknuli su čuđenje i oštru kritiku, osobito njegove demokratske protivnice, Hillary Clinton.

Komentara 5

Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
18:40 17.09.2016.

Trump je svakako bolji nego Killery !

Avatar mason
mason
19:38 17.09.2016.

Gospodine Trump za ovakve odnose sa Rusijom je kriv bas Putin, zbog okupacije Krima. Rusija se poslije pada komunizma i normalizacije odnosa sa USA bila pocela dobro razvijati .Taj dio vremena dok su bili sa Amerima ok, Rusi su najbolje zivili u povijesti Rusije i to Putin zna. A zna i narod u Rusiji i osjeca sankcije. Vidi jednu J.Kreju ili Kinu, Ameri od bijede napravili ekonomske sile kao magicnim stapom. A Putin odveo Russiju putem S.Koreje i sad bi da se preko Trumpa (koji nema pojma o vanjskoj politici) dokopa tog magicnog stapa.

Avatar mason
mason
18:38 17.09.2016.

Sa Rusijom treba graditi dobre odnose kad pokrepaju GKB ovci na celu sa Putinom koji su mentalno bili i ostali u hladnom ratu. Kad vrate Krim. Kad uvedu prave izbore. Kad prestanu ubijati oporbu itd itd. Do tada nam treba Hillary (iako ni ona ne valja) da im uvede totalne sankcije i ruski narod ce to rijesiti, kao sto su sa carem Nikolajem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije