Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADNJI PREDSJEDNIČKI MANDAT

Putin podržao ustavne promjene koje će onemogućiti budućim predsjednicima da učine ono što je on učinio

Vladimir Putin
Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/REUTERS/PIXSELL
1/3
19.12.2019.
u 14:30

Osvrnuo se i na zahtjeve za povećanjem ovlasti parlamenta te kazao da razumije logiku onih koji takve stvari sugeriraju

Ruski predsjednik Vladimir Putin koji je na vlasti u Rusiji, što kao predsjednik, što kao premijer, već gotovo dva desetljeća, neće se kandidirati za još jedan predsjednički mandat. Potvrdio je to danas na godišnjoj tiskovnoj konferenciji koja je i ove godine okupila više od 1000 novinara iz cijelog svijeta. 

Osim što je odbio mogućnost nove kandidature koja bi mu otvorila put za ostanak na vlasti do 2024. godine, podržao je i prijedlog ustavnih promjena koje bi trebale onemogućiti budućim predsjednicima da učine ono što je on učinio. Naime, prema sadašnjoj verziji ustava zabranjuju se dva uzastopna mandata, a ustavnim promjenama to bi se uredilo tako da se ukupan broj mandata ograniči na dva.

Da su te promjene usvojene ranije, Putin ne bi mogao osvojiti svoj treći mandat, ali s obzirom na to da ih nije bilo on je nakon drugog mandata četiri godine proveo na funkciji premijera, a zatim se ponovno kandidirao i pobijedio na predsjedničkim izborima.

Osvrnuo se i na zahtjeve za povećanjem ovlasti parlamenta te kazao da razumije logiku onih koji takve stvari sugeriraju. - Ali sve se to može učiniti samo nakon ozbiljnih priprema i široke rasprave unutar društva, i to treba učiniti vrlo pažljivo - dodao je Putin, prenosi Bloomberg.

VIDEO Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

Vladimir Putin
1/29
Ključne riječi

Komentara 1

OO
oo8787
14:48 19.12.2019.

Ne bih rekao da će te ustavne promjene onemogućiti drugim predsjednicima da učine isto, ustavne promjene se opet mogu dogoditi i to u suprotnom smjeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije