Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić:

Pusić: Trebalo je objavljivati poglavlja nakon što su zatvorena

pusic
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/2
20.09.2011.
u 22:54

Ne možemo objavljivati nešto što je dogovoreno da se ne objavljuje jer to bi bilo politikanstvo – rekao je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Pregovori su bili poznati nama u nacionalnom odboru, ali nisu bili objavljeni u javnosti. To je bila odluka Vlade koja po mom mišljenju ima razloga da ti dokumenti ne budu dostupni javnosti. No, kada su pojedina poglavlja zatvarana, nije bilo nikakva razloga da se ne objavi sadržaj. Mi smo na to upozoravali više puta. Vlada je to apsolutno mogla objaviti – rekla je Vesna Pusić, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora s EU, gostujući večeras u HTV-ovoj emisiji Otvoreno. Njezina stajališta oštro je kritizirao ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.  

– Ovo što gospođa Pusić govori nije točno. Zajednička pregovaračka stajališta objavila je Europska unija, a prije toga to se nije moglo objaviti. Sve što smo nudili pokazali smo hrvatskoj javnosti. Nedavno su predstavljena pregovaračka stajališta, ali to je bilo vlasništvo zemalja članica. Samo je dio pregovaračkih stajališta  zajednički. Ništa nismo prekršili, postoji procedura, Europska unija je procedura. Ne možemo objavljivati nešto što je dogovoreno da se ne objavljuje jer to bi bilo politikanstvo – rekao je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Međutim, Pusić je ostala pri svome stajalištu da su se dijelovi pregovaračkih stajališta mogli objaviti i da to nije bilo zabranjeno.

– Objavili smo sve što smo mogli. Gospođo Pusić, nemojte obmanjivati javnost, ne govorite istinu – oštar je bio Jandroković. Kazao je da je prije emisije razgovarao s Paulom Vandorenom koji mu je rekao kako EU nije za objavljivanje teksta ugovora.

– Riječ je o tome da ljudima kažete što će se dogoditi, a to nije zabranjeno – ističe Pusić.

Jandroković je dodao da će tekst pregovora na hrvatskom biti objavljen u idućih nekoliko dana.

Komentara 265

VI
Vito
08:14 21.09.2011.

Pusić: Trebalo je objavljivati poglavlja nakon što su zatvorena Zašto to onda nije napravio HNS, kao politička strana u pregovorima i saboru?

OB
-obrisani-
00:01 21.09.2011.

bernardica - ja te pitah zašto čovjek koji je star izgleda staro ?

OB
-obrisani-
00:13 21.09.2011.

Čačića i treba osudit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije