Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pusić:

Pusić: Proces pristupanja EU bio je za RH proces izgradnje države

Vesna Pusić
Žarko Bašić/PIXSELL
13.12.2012.
u 14:08

Svoje mišljenje u knjizi "Hrvatska u EU: Kako dalje", koja je predstavljena na Pravom fakultetu, osim Pusić iznose Siniša Rodin, Josip Kregar, Goran Radman, Vlado Puljiz i drugi autori.

– Proces pristupanja EU bio je za Hrvatsku, de facto, proces izgradnje države – napisala je prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić, također jedna od brojnih autorica u knjizi "Hrvatska u EU: Kako dalje" koja je predstavljena danas na Pravnome fakultetu. Knjiga broji više od 400 stranica, a pisana je na temelju znanstvenog skupa održanog prošle godine i bavi se relevantnim političkim, ekonomskim, društvenim i kulturnim pitanjima.

– Iskustvo u izgradnji i reformi institucija jedno je od dvije najveće prednosti koje članstvo u EU donosi Hrvatskoj. Druga prednost je opstojnost, trajnost i stabilnost države i institucija koje članstvo jamči – piše Pusić naglašavajući da je pristupanje EU znatno pridonijelo i razvoju političke kulture te sazrijevanju političkih stranaka u Hrvatskoj u knjizi u kojoj su sažeta 23 rada, a bavi se i demografskim kretanjima, socijalnom državom te gospodarstvom. U njoj svoje mišljenje iznose i Siniša Rodin, Josip Kregar, Goran Radman, Vlado Puljiz i drugi autori.

– Mi nismo europska sila, ali smo važna zemlja u važnoj regiji. Naša je važna uloga stabilizirati i jedan dio EU – zaključila je Pusić. Na promociji knjige bio je i predsjednik Ivo Josipović.

>> Pusić: Zlatar je pogriješila što tog malog nije na vrijeme izbacila van

Komentara 39

SA
saentisch
14:44 13.12.2012.

piše Pusić naglašavajući da je pristupanje EU znatno pridonijelo i razvoju političke kulture te sazrijevanju političkih stranaka..... --------------------------------- Sve jadnije i jadnije, "politička kultura" e to je previše "gospođo"! Preporučam ti zrcalo i samo naprijed!!!

IM
Immanuell
16:16 13.12.2012.

Sad je gotovo, živi bili pa vidjeli za par mjeseci.

Avatar comparator
comparator
14:24 13.12.2012.

Šteta papira !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije