Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ideja je moguća

Pusić: Pelješki most može se kandidirati za novac iz fondova EU

vesna pusić
Iz Bruxellesa Tomislav Krasnec/VLM
23.07.2012.
u 17:55

Pusić je još dodala kako očekuje da će Hrvatska izraditi studiju do kraja ove godine

Pelješki most može se kandidirati za novac iz strukturnih fondova EU – rekla je ministrica Vesna Pusić nakon što je izašla sa sastanka u Europskoj komisiji na kojem je tražila potvrdu upravo te informacije.

– Napravili smo važan korak otvorivši ovu mogućnost, sada je na nama da to potkrijepimo realnim argumentima – dodala je Pusić. Hrvatska će, nakon što je dobila signal da je ideja moguća, izraditi studiju isplativosti jer to je prvi korak prije no što EU bude odlučivala želi li zaista financirati taj most.  

– Prvo trebamo izraditi studiju koja pokazuje da je pelješki most najbolje rješenje, dakle treba pokazati ne samo financijsku izvodivost, nego i političku izvodivost, tehničku... Studija treba uzeti u obzir i okoliš i cijeli niz elemenata – rekla je Pusić nakon sastanka s europskim povjerenikom za regionalni razvoj Johannesom Hahnom, u čijoj su nadležnosti fondovi EU.

Hahn nakon sastanka nije želio davati izjave novinarima, a Pusić je još dodala kako očekuje da će Hrvatska izraditi studiju do kraja ove godine. I sama izrada studije mogla bi biti financirana novcem iz europskih IPA fondova.  

– Što prije studija bude gotova, to prije se temeljem nje može donijeti odluka je li to najbolje rješenje. A strukturni fondovi koji bi nam bili raspoloživi u tu svrhu oni su koji počinju u sljedećoj financijskoj perspektivi EU, dakle 2014. – rekla je Pusić.

Komentara 134

LI
Libela
09:26 24.07.2012.

Je liburnik, po mentalitetu si Joško Joras

OB
-obrisani-
18:04 23.07.2012.

Pusić je još dodala kako očekuje da će Hrvatska izraditi studiju do kraja ove godine. >>>> A koju pm se radilo sve ove godine ?

Avatar wratnik
wratnik
18:13 23.07.2012.

Koga pitas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije