Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pusić: "Male ribe" idu u zatvor, velike postaju predsjednici ili ministri

Vesna Pusić
13.11.2009.
u 14:28

Gotovo svi misle da se ne može ništa postići bez veze i poznanstva, mita ili stranačke i rođačke povezanosti. Takvu vrstu kulture treba demontirati.

OSIJEK - Problem korupcije u Hrvatskoj nije pojedinačan, on je pitanje kulture - kazala je predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić u Osijeku gdje je održala i predavanje o temi "Korupcija i pravosuđe". 

- Gotovo svi misle da se ne može ništa postići bez veze i poznanstva, mita ili stranačke i rođačke povezanosti. Takvu vrstu kulture treba demontirati, od samog vrha vlasti -  istaknula je Pusić naglašavajući kako "riba smrdi od glave", a u Hrvatskoj se stječe dojam da se hvataju samo "male ribe", a one krupnije postaju predsjednici ili ministri.

Predavanje zasnovano na Poglavlju o pravosuđu i temeljnim pravima u procesu ulaska u Europsku uniju iskoristila je da prepriča do sada učinjeno, te da istakne što se mora učiniti kako bi Hrvatska ispunila preduvjete za otvaranje toga poglavlja. Temeljni uvjet koji naša zemlja, prema mišljenju Vesne Pusić, treba napraviti je selekcija sudaca. 

- Zakon o državnoj pravosudnoj školi kriterij je za selekciju sudaca i državnih odvjetnika. Osim prosjeka ocjena i pravosudnog ispita kandidati bi i na početku i na kraju školovanja bili testirani, a nakon toga bi bio rađen zajednički indeks ocjena prema kojoj bi bila rađena rang-lista - istaknula je Pusić napomenuvši da bi lista radi transparentnosti i dodatnog smanjenja mogućnosti manipulacija radnim mjestima, trebala biti objavljena na internetu.

Popijač mora popraviti sliku o Vladi

Komentirajući imenovanja novih potpredsjednika i ministra u Vladi, naglasila je kako  je jedan od razloga za takav korak popravljanje slike o Vladi.

- Đuro Popijač ima funkciju da popravi ugled i sliku u Vladi jer slika premijerke je izrazito pozitivna, a slika Vlade negativna, a dvojica potpredsjednika, Darko Milinović i Ivan Šuker, očito su pitanje ravnoteže unutar HDZ-a, odnosno pokušaj da se smire različite frakcije -  kazala je Pusić.

 

Komentara 16

Avatar punkufer
punkufer
11:16 16.11.2009.

Pusićka je nedavno u Srbu proslavila godišnjicu četničkog ustanka 1941. Pametnome dosta.

ZI
Zir
14:57 13.11.2009.

Ona je ta koja to jako dobro zna iz prve ruke, sigurno misli na svoje drugove iz stranke Stipu i Radimira!!!!

OB
-obrisani-
11:54 14.11.2009.

Vesna Pusić je projekt međunarodne zajednice isto kao i Josipović,vidjet će tko od njih dvoje imati više glasova, o tome ovisi koga će instalirati na Pantovčak..Hrvatski narode ima šanse da to spriječimo i ne ponovimo 2000 i 2005,jer su na drugoj strani kandidati koji imaju daleko veću potporu od ovo dvoje antihrvata i dokazanih jugokomunista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije