Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić u Istri

Pusić: HDZ je podrškom Kalmeti preuzeo odgovornost na stranku

pusić
Duško Marušić/PIXSELL
13.12.2009.
u 10:38

Mesić je upozorio da godinama traži da vidi ugovor o prodaji INA-e, a sad smo došli do toga da se postavlja pitanje gdje su novci. Očito RH nema upravljačka prava u INA-i - ustvrdila je Pusić.

Pula - Predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić predstavila je svoj program i Istranima na susretu s građanima Pule i Umaga. Govoreći o podršci HDZ-a ministru Kalmeti naglasila je da je tim potezom stranka preuzela odgovornost za sve što je radio.

- Koalicijski partneri nisu im dali podršku, što jasno govori da se nisu željeli izložiti. HDZ je ovime preuzeo odgovornost za čitav Kalmetin resor, od HAC-a, HŽ-a do Telecoma - kazala je Pusić.

Komentirala je i tzv. prepucavanja na relaciji predsjednik Mesić - bivši premijer Ivo Sanader.

- Mesić je upozorio da godinama traži da vidi ugovor o prodaji INA-e, a sad smo došli do toga da se postavlja pitanje gdje su novci. Očito RH nema upravljačka prava u INA-i bez obzira na vlasništvo od 43 posto. Ili mora preuzeti upravljačka prava ili pokazati gdje su novci. Mesić je sada konačno bio u poziciji da vidi ugovor koji do sada nije vidjela ni premijerka Kosor, iako je u vrijeme njegova potpisivanja bila potpredsjednica Vlade RH. Vidjeli su ga samo Sanader i Polančec. Logično je da se razgovara s njima, a reakcij Sanadera jest vrsta pokušaja gašenja požara kko bi izazvao efekt međusobnog prepucavanja, a da bi se onda zapravo zaboravilo pitati kako je došlo do tog ugovora - pojasnila je.

Govoreći o decnetralizaciji sredstava Državnog proračuna realnim smatra da se u iduće četiri godine omjer sredstava koji se danas dijeli Državi i lokalnoj samoupravi od 91 posto naprama 9 posto, raspodjeli na 70 naprama 30, uz neizbježnu decentralizaciju znanja.

Komentara 20

PR
prakator
11:16 13.12.2009.

Ja sada se stvarno pitam osobno tkoje Tebe tami u Pulu pozva vlijinice jedna odi preko Drine pa tami drzi govore protiv HDZ jer ovaj HDZ je Tebi omogucio udobnu fotelju ispod tvoga dupeta da mu bude toplo i mekano gori su oni sto su Ti omogucili da govoris protiv Hrvta i Hrvatskoga puka stid i sram da ih bude.Prava si vlahinja 1/1

SP
splitskaljeta
11:20 13.12.2009.

VESNA PUSIĆ govori istinu.

MO
momak23
20:40 13.12.2009.

hdz je taj koji je započeo borbu protiv mita i korupcije,zašto su sada svi odjednom moralni i sada su svi neki borci za pravdu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije