Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ IZLOŽIO PARTNERIMA KONCEPT USTAVNIH PROMJENA

Pupovac dvoji o ukidanju zastare za pretvorbeni kriminal

milorad pupovac
Arhiv VL
29.09.2009.
u 21:52

Milorad Pupovac (SDSS) kaže da je većina prijedloga dobra, međutim, dvoji je li potrebno u Ustav ugraditi odredbu o nezastarijevanju pretvorbenog kriminala ili bi bilo efikasnije to provesti kroz zakone.

Kao što je prošlog petka najavila, predsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor danas je okupila koalicijske partnere kako bi im predložila da podrže koncept ustavnih promjena koji zagovara HDZ. Načelnu je potporu dobila, ali će prijedlog biti zreo za odlučivanje u Vladi tek za desetak dana.

Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora, nakon sastanka koalicije najavljuje da će ovih dana biti napravljen nacrt promjena sa svim primjedbama koje su iznesene i detaljnim obrazloženjima, nakon čega će se o tome ponovno raspravljati u koaliciji i donijeti konačna odluka.

Milorad Pupovac (SDSS) kaže da je većina prijedloga dobra, međutim, dvoji je li potrebno u Ustav ugraditi odredbu o nezastarijevanju pretvorbenog kriminala ili bi bilo efikasnije to provesti kroz zakone. Jednako tako, skeptičan je prema ograničenjima za održavanje referenduma za ulazak u EU prema kojima bi se moglo glasovati samo u Hrvatskoj, a za uspjeh bi bilo dovoljno da izađe polovica upisanih birača od kojih bi polovica glasovala za EU.

To znači da bi Hrvatska mogla ući u EU s potporom samo 1,5 milijuna birača, što mu se čini malo. Šeks, međutim, kaže da su sve zemlje sebi nastojale olakšati taj postupak i smanjiti moguća eurofobična iznenađenja. Najavio je da će se međudržavnim sporazumima riješiti pitanje izručivanja kriminalaca, ali i da se to neće odnositi na ratne zločine.

Ključne riječi

Komentara 5

HS
H.S.S.-Seljacka Buna
03:13 30.09.2009.

Pupovac ima logike u vezi Referenduma za EU ! Seks se zavarava ako misli daje referendum prolazeci sa samo 1.5 milijuna Hrvata i to sa glasanjem samo u Hrvatskoj sto znaci oduzeti pravo svima dase imaju prilike izjasniti o ulaskuniti o ulasku u EU. Cemu tu treba uvijek praviti razlike prebivaliste pa glasanje samo u Hrvatskoj samo dase smanji broj glasaca da donose odluku a ostatak sprijeciti je samo diskriminacija Hrvata u referendumu ili pak pri glasanju vlade . Dokle to politicko prepucavanje koje samo radi nesuglasice medju Hrvatima koje nisu dobre naravi. Svi na referendum ili nitko ! Ako Hrvatska ima 4.5 milijuna stanovnika onda to znaci da treba biti za EU 2.25 % +1 da referendum za EU bude pozitivan. A dali Seks bude zadovoljan ili ne to nije bitno jer demokracija tako glasi a nedolazi nikakova varijanta svercera. Pomeni je \"NE \" EU.

RO
RobyRoby
10:50 30.09.2009.

Šeks, međutim, kaže da su sve zemlje sebi nastojale olakšati taj postupak i smanjiti moguća eurofobična iznenađenja??? A kakva iznanedjenja narod odlucuje pa ako je protiv onda je to isto dobro!! A vi gospodo uvjerite nas zasto je EU dobra, pa se necete iznenadit, a nemojte pisat zakone i ugovarat stvari a da narod neobavjestite.

CA
calif
10:50 30.09.2009.

sam se nadam da će s riječi priječi na djela. to bi bio i fini šlag na ovu kvazidemorkatskoj političkoj torti da nas srbin spašava. jedna fina katarza. ovi naši bi najradije preskočili referendum umjesto da kad mjenjaju ustav toto učine na takav način da se dogodi kvalitativna promjena, a ne da svoje dnevnopolitičke probleme rješavaju time. minimalno jedan referendum u mandatu(sabor odlučuje o pitanju), obveza izlaska na birališta i izjašnjavanje(uvesti na listiće i opciju da ne želi nijedan izbor ili čak da se ne želi izjašnjavati) na parlamentarnim, lokalnim i predsjedničkim izborima. tako bi dobili cirka jedan izlazak na birališta godišnje što fakat nije problem niti neostvarivo, a tko ne želi - poljes po džepu. tri kazne - fiju ode putovnica, pa si traži državu koja se da zahebavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije