Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendum o ZOR-u

Pupovac: Bilo bi bolje da je o referendumu odlučivao Sabor

pupovac
Davor Višnjić/Pixsell
20.10.2010.
u 14:57

Tumačenje da je sud odlučivao politički nije želio komentirati. - I ovo je na granici onog što mogu reći kao zastupnik - rekao je Pupovac.

Mi smo bili suzdržani i danas smo na stajalištu da je bilo bolje da je o pitanju referenduma i sindikata odlučivao Sabor, jer je upravo Sabor mjesto gdje se moglo odgovoriti na ta pitanja, a da to ne pobuđuje daljnje sumnje - poručio je Milorad Pupovac (SDSS) na pitanje kako komentira presudu Ustavnog suda oko referenduma. Tumačenje da je sud odlučivao politički nije želio komentirati.

- I ovo je na granici onog što mogu reći kao zastupnik, naročito ako je točno da je jedan od ustavnih sudaca na sjednici govorio o tome što se smije, što ne smije reći o sudu. Svete krave su svete samo onda kad su svete - rekao je. Dodao je i da misli da će sindikati biti dovoljno pametni da ih "ogorčenost ne ponese".

I Vesna Pusić (HNS) poručila je da je njena stranka od početka smatrala da pitanje referenduma ne treba ići na Ustavni sud, nego u Sabor jer ne vidi kako bi Ustavni sud objasnio svoju poziciju da se upušta u političku procjenu o tome treba li provesti referendum. U priče da Šeks upravlja Ustavnim sudom nije se htjela upuštati jer nema, kaže, materijalne dokaze.

- Ali mogu zaključiti da je Ustavni sud donio odluku koja je potpuno u skladu s mišljenjem većine u Odboru - dodala je. Na pitanje što bi sada trebali učiniti sindikati, Pusić je rekla da to oni trebaju procijeniti, no s obzirom na to da je ovdje riječ o političkom pitanju, trebalo bi vidjeti kako bi se moglo osigurati da Ustavni sud funkcionira u okviru onog što je u njegovoj nadležnosti, a ne da donosi političke procjene.

- Nije njegov posao da procjenjuje je li održavanje referenduma opravdano, nego je li u skladu s Ustavom i zakonom. Dodatno začuđuje što su odluku ustavni suci donijeli jednoglasno - poručila je Pusić.

Komentara 5

BR
brgr
16:36 20.10.2010.

Zekoslav taj traktorista je jedan od onih koji ti vodi drzavu,da smo mi slusali pupavca ne bi do traktorijade ni doslo. I de molim te prekin stalno da se hvalis, traktorijadom mozda ces ti za koju godinu i da bjezis pjeske.

OB
-obrisani-
15:34 20.10.2010.

Tko je ovaj? Još jedan TRAKTORIST? Zašto je u Hrvatskom Saboru?

BZ
Branko Zajec
15:38 20.10.2010.

Sada će se svi vladajući \"čuditi\" odluci suda, a spremno su na nagovor Šeksa odbili raspravljati o referendumu. Šeks, da bi se riješio \"vrućeg krumpira\" samo je lagano proslijedio svojoj ispostavi da ona odluči. Međutim, sada su si stvorili velikii problem. Zahuktali sindikati, očigledno ne žele se pomiriti sa demokracijom na HDZ način. Možda novo referendumsko pitanje bude nepovoljno i za sud i za Sabor !?? Mislim da samo malo vjetra u leđa treba, da građani izađu na ulice. Vidim iz izjava, sindikati su spremni i za to, a onda.... tko će biti kriv, ako nam se dogodi Grčka ili Francuska..... Možda je to i jedini način, da se otjera nasilna manjina, koja maltretira i ne uvažava većinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije