Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olujno jutro

Pula potopljena, pijavice harale Dubrovnikom i u Istri!

pijavica,dubrovnik
Foto: YouTube Screenshot
1/7
28.08.2013.
u 11:02

Zanimljivo je spomenuti da je u velikom dijelu obalne Dalmacije upravo današnje jutro prvo nakon nekoliko mjeseci u kojem je noćna temperatura zraka pala ispod 20°C.

Jako nevrijeme zahvatilo je danas zapadni dio Istre, poplavljeni su Umag i Pula, a bilo je i pijavica u Novigradu, Bujama, Poreču i Rovinju. Zbog nakupljanja vode u središtu Pule, osobito u dijelu Stankovićeve ulice, u Rizzijevoj i Cisuttijevoj, gdje su vatrogasci i komunalne službe imale pune ruke posla.

Iznimno nestabilno vrijeme u većem dijelu zemlje nastavilo se i tijekom srijede. U središnjoj Hrvatskoj već petu noć i rano jutro zaredom obilježavaju grmljavinski pljuskovi, piše Crometeo koji javlja da su najobilniji pljuskovi zabilježeni sa sjeverne i zapadne strane Sljemena sve do slovenske granice, a tamo je palo od 10 do 30 litara oborine po metru četvornome.

Vrlo nestabilno vrijeme nastavilo se i na Jadranu. Već u noći jačih pljuskova s grmljavinom bilo je na području Istre, a tijekom jutra jaka grmljavinska linija zahvatila je prvo Liku, a zatim i sjevernu Dalmaciju. Tako je zadarsko područje dobilo već treću obilnu kišu u nekoliko dana, a na moru se stvorio spektakularan “shelf” cloud. Nevrijeme se prema sredini dana nastavilo kretati prema šibenskom, zatim i splitskom području.

U Dubrovniku je oko 9 sati uočeno nekoliko pijavica, gdje je do 8 sati ujutro, javlja DHMZ, palo i najviše kiše, čak 54 litre po metru četvornome. Nekoliko vrlo razvijenih pijavica stvorilo se na zapadnoj obali Istre, najviše na području Umaga.

Najnižih 6°C jutros izmjerenih u Hrvatskoj zabilježeno je na planinarskom domu Zavižan na Velebitu. U unutrašnjosti zemlje minimalne temperature zraka bile su od 12 do 17°C, a uz obalu i na otocima od 17 do 21°C. Zanimljivo je spomenuti da je u velikom dijelu obalne Dalmacije upravo današnje jutro prvo nakon nekoliko mjeseci u kojem je noćna temperatura zraka pala ispod 20°C.

>>Fantastične fotografije: Superćelijski oblak nad Jadranom

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije