Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pukovnik Lasić: Pume imaju podršku svih veterana IV. gardijske brigade

oluja
Arhiva VL
20.10.2009.
u 21:49

Jučerašnje uhićenje sedmorice pripadnika 7. gardijske brigade Puma bila je tema kuloarskih razgovora u neslužbenom dijelu programa, kada se moglo čuti da je došlo vrijeme u kojemu se svaki branitelj može bojati kada će mu policija zakucati na vrata.

ZADAR – Četvrta gardijska brigada Pauci i Zadar trajno su povezani. Naše prijateljstvo počelo je u vrijeme najvećih razaranja 1991. i traje, evo, do danas, rekao je na prvom službenom okupljanju više od 150 članova Udruge veterana IV. gardijske brigade, Podružnice Zadar, Rade Lasić, umirovljeni pukovnik i predsjednik Udruge veterana IV. brigade.
 
Govoreći o planovima Udruge, pukovnik Lasić najavio je tiskanje monografije o ratnim danima IV. gardijske brigade te pozvao zadarske veterane da se aktivno uključe u obilježavanje akcije Maslenica, kada bi se u Zadru trebao organizirati i veliki koncert, o čemu je središnjica Udruge prije nekoliko dana razgovarala i s Markom Perkovićem Thompsonom.
 
- Pozivam vas i da se svi 18. studenoga okupimo u Škabrnji,  na obilježavanju godišnjice masakra 84 civila i branitelja u tome ravnokotarskom mjestu. Pozvali smo sve braniteljske udruge i pripadnike gardijskih brigada da ove godine, umjesto u Vukovar, 18. studenoga dođu u Škabrnju. Zasad su nam svoje sudjelovanje potvrdili Tigrovi, Gromovi i 9. gardijska brigada. Razgovarao sam danas u Zagrebu i sa suborcima iz legendarnih Puma i rekao im da imaju punu podršku i razumijevanje svih veterana IV. gardijske brigade. Nismo ih izdali u ratu, nećemo ni sada, kada se protiv njih dižu optužnice za navodne ratne zločine, naglasio je pukovnik Lasić.
 
Prvo službeno okupljanje zadarskih članova Udruge veterana IV. gardijske brigade organizirano je osam mjeseci nakon utemeljenja podružnice, a u povodu listopadskih dana obrane grada Zadra. Jučerašnje uhićenje sedmorice pripadnika 7. gardijske brigade Puma bila je tema kuloarskih razgovora u neslužbenom dijelu programa, kada se moglo čuti da je došlo vrijeme u kojemu se svaki branitelj može bojati kada će mu policija zakucati na vrata.
 
Zadarske veterane pozdravili su načelnici brojnih općina u Zadarskoj županiji, Boris Perić, svećenik u Škabrnji, general Mladen Fuzul, Jakov Vidović, pomoćnik pročelnika Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra, i zadarski župan Stipe Zrilić, koji je naglasio da se branitelji imaju pravo organizirati i štititi svoja prava te pozorno pratiti sve što se događa u državi za koju su se borili.

Ključne riječi

Komentara 45

Avatar neidemdalje
neidemdalje
15:57 21.10.2009.

gabriela ! zbog ovakve obrane koradeovih nedjela preporučujem košulju koja se veže na leđima. nemam više šta reći.

OB
-obrisani-
22:02 20.10.2009.

Svi bilo koje vjere i nacije, koji su ubijali civile, zarobljenike, zene djecu, starce, mucili, silovali.... moraju u zatvor.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
12:26 21.10.2009.

PUKOVNIK LASIĆ L A Ž E kad kaže da imate podršku svih veterana IV. gardijske brigade. Nije ni ovlašten govoriti u ime svih veterana, eventualno udruge čiji je predstavnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije