Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tijekom proslave Bajrama

Sudanskim glavnim gradom, usprkos trodnevnom primirju, odjekuju zvuci pucnjeva

Muslim faithful celebrate Eid al-Fitr in Juba
Foto: SAMIR BOL/REUTERS
1/4
21.04.2023.
u 20:58

Paravojne Snage za brzu potporu (RSF), koje se gotovo tjedan dana bore protiv sudanske vojske, ranije u petak su pristale na 72-satni prekid vatre. Osim pucnjave čuli su se i zračni napadi

Pucnjava u sudanskom glavnom gradu Kartumu nastavila se nakon što je vojska u petak proglasila trodnevno primirje, no izvor pucnjave je nepoznat, rekao je svjedok za Reuters. Povremeno su se mogli čuti i zračni napadi, dodao je očevidac. Sudanska vojska je rekla da je pristala na trodnevni prekid vatre od petka kako bi se sudanskom narodu omogućilo da proslave ramazanski Bajram. "Oružane snage se nadaju da će se pobunjenici pridržavati uvjeta primirja i zaustaviti bilo kakve vojne poteze koji bi ga opstruirali", stoji u priopćenju vojske. Paravojne Snage za brzu potporu (RSF), koje se gotovo tjedan dana bore protiv sudanske vojske, ranije u petak su pristale na 72-satni prekid vatre.

VIDEO: Najveća raketa u povijesti eksplodirala nakon lansiranja i raspala se

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije