Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Pucaru 18 mj. zatvora zbog nesreće u kojoj je dvoje poginulo

\'29.09.2011., Opcinski ud, Vatrogasna 1a, Sveti Ivan Zelina - Sudjenje Marinu Pucaru, clanu Uprave Podravke, zbog sumnji da je skrivio prometnu nesrecu u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.  Photo:
Borna Filić/Pixsell
24.01.2012.
u 19:00

Član uprave Podravke nesreću je skrivio 29. travnja 2010. na autocesti Varaždin – Zagreb

Marin Pucar, član uprave Podravke, na Općinskom sudu u Svetom Ivanu Zelini nepravomoćno je osuđen na godinu i pol dana zatvora zbog prometne nesreće iz nehaja sa smrtnim posljedicama. Njegova nesreća u mnogo čemu podsjeća na nesreću Radimira Čačića, prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, kojem se u srijedu u Mađarskoj nastavlja suđenje.

U nesreći koju je Pucar skrivio 29. travnja 2010. na autocesti Varaždin – Zagreb, nedaleko od Popovca, nakon što je službenim Audijem A6 udario u stražnji lijevi dio Mitsubishi Pajera, poginuo je Miroslav Munjas (31), a njegov prijatelj i otac dviju djevojčica Nikola Lekšić (26) preminuo je u bolnici.

Nisu bili vezani

Tijekom suđenja ustanovljeno je da je Pucar vozio brzinom od 147 kilometara na sat, a dvojica mladih Bjelovaraca vozila su otprilike 100 kilometara na sat. Tragovi kočenja nisu bili vidljivi. Na jučerašnjem ročištu predstavljeno je kombinirano vještačenje prometnog i sudsko-medicinskog vještaka, Vlade Špoljarića i Josipa Čadeža, te je ustanovljeno da bi mladići poginuli i da su bili vezani.

Marin Pucar ponovno je izrazio žaljenje zbog nesreće i sućut obiteljima, ali najavio je da će se žaliti na presudu. Na pitanje hoće li dati ostavku na članstvo u Podravkinoj upravi, rekao je da nije političar, nego da je to radno mjesto njegova profesija, a istaknuo je i da je riječ o nehaju.

– Moram i ja negdje raditi, to je moja egzistencija – kazao je Pucar.

Komentara 2

CH
chemica
22:15 24.01.2012.

Nadajmo se da je ovakva presuda jer mu je ovo prvi prometni prekršaj u životu. Mada, ubiti nekoga na autocesti...u njegovom prometnom traku se zakucati odostraga...Što će sada i Tomici milicioneru biti odrezana ista \"kazna\"? Zaboravit će se na ono dvoje koje je već prije ubio na cesti i eto njega za par mjeseci vani. Ma sva sreća da je ubio Talijane. Naša sreća, njegova nesreća. Neće baš biti kao da je Hrvate, pardon, mačiće potamanio.

IV
Ivanka
22:33 24.01.2012.

A sta je sa Cacica, hoce li i on u ZATVOR?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije