Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prvog dana lova nepažnjom pogodio kolegu lovca u oko

lov
Arhiv VL
08.11.2009.
u 17:54

Zadarska policija danas oko 15 sati zaprimila je dojavu da je na području mjesta Poljica nedaleko Zadra prilikom lova ranjen 59-godišnji lovac iz Poljica.

Prvog dana lova na sitnu divljač, u lovištu na području Poljica nastradao je danas ujutro 59-godišnji lovac kojeg je nepažnjom sa sačmom u oko pogodio njegov kolega.

Zadarska policija dojavu o nesretnom slučaju zaprimila je danas oko 15 sati, a izvjestili su tek da je lovac pogođen u oko te da je hitno prevežen za Zagreb, a s njim je otišao i lovac koji ga je ranio.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o 50-godišnjem Branku Marinkoviću iz Poljica kojeg je nesretnim slučajem ranio kolega lovac Mojmir Marinković (57), također iz tog mjesta. Obojica su dugogodišnji članovi lovačkog društva Jarebica iz Nina.

Neven Ljubičić, predsjednik Lovačkog društva Jarebica iz Nina kaže kako se radi o čistom nesretnom slučaju jer su uvjeti za lov danas bili gotovo idealni.

Upravo smo otvorili sezonu lova na sitnu divljač i bio nam je to prvi lovni dan. Nisam bio s njima ali sam čuo da su Branko, Mojmir i još jedan kolega bili zajedno u lovnoj grupi, a krenuli su u lov na području Poljica u 8 sati.

Još uvijek ne znam kako se ranjavanje dogodilo, ali pretpostavljam da se sačma odbila o grm ili granu u trenutku kad je Mojmir zapucao prema fazanu. Oni su dugogodišnji prijatelji i siguran sam da se sve dogodilo slučajno.

Čuo sam da su Branka odmah prevezli u zadarsku bolnicu, no tamo su valjda vidjeli da je komadić sačme ostao iza oka pa su ga transportirali za Zagreb - kazao nam je Neven Ljubičić. Dodao je kako su vremenski uvjeti bili idealni za lov, a svi lovci bili su uredno prijavljeni i registrirani.

Ključne riječi

Komentara 5

MM
Mladen Miletić
09:40 09.11.2009.

Profesionalci natječu se i dokazuju da mogu pogoditi i na centimetar kraj glave; ovdj je samo malo fulao ubojica srna...

Avatar gilgameš
gilgameš
18:10 08.11.2009.

Nekako ne suosjećam sa lovcem.

OB
-obrisani-
19:29 08.11.2009.

to je osveta duha albino medvjeda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije