Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurd

Prvo su 'fušali' izvođači, a sada nema dosta novca

'brestovec4_siv_zag_230313'
''
02.08.2013.
u 12:05

Ministarstvo obrazovanja s gradnjom ove dvorane za sada nema nikakve veze, osim što su uzeti u obzir određeni potrebni kriteriji

Gradnja sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom već je četvrti puta zapela, a ovaj put razlog je novac. Podsjetimo da su mještani nakon četrdeset godina dočekali pred dvije godine početak gradnje, no nikako da dočekaju izgradnju Možda je razlog tomu, kako su komentirali oporbeni vijećnici u Općinskom vijeću Bedekovčine.

Ovo je izuzetak

Rekli su kako se vjerojatno ni jedna dvorana u sklopu škole u Hrvatskoj nije počela graditi kao u Brestovcu Orehovičkom. S tom gradnjom, naime, nikakve veze nema primjerice Ministarstvo obrazovanja, što bi bilo logično, već je financira Ministarstvo regionalnog razvoja i Općina Bedekovčina u omjeru 60:40 koji će ukupno za nju platiti gotovo 5,5 milijuna kuna. Kad je o Ministarstvu obrazovanja riječ, u cijeloj priči ono je jedino to po čijim se kriterijima napravio projekt. Kad su se svi uzdali u \"treću sreću\" s izvođačem, tvrtkom MDK koja je najprije morala popraviti što su prethodnici krivo napravili te su konačno konzervirali objekt i osigurali gradilište kako ne bi kod gradnje stradala djeca, do nastavka radova nije moglo doći jer u proračunu Općine Bedekovčina nije bio osiguran novac.

- Prijašnja vlast nije osigurala novac jer nije mogla znati hoće li se potpisivati ugovor za nastavak gradnje. Da bi se taj ugovor potpisao Ministarstvo regionalnog razvoja traži da se u proračunu osigura 1,8 milijuna kuna. Kako smo mišljenja da se ove godine neće izvesti obim poslova za koje bi Općina Bedekovčina trebala izdvojiti toliki iznos, donijeli smo odluku kojom ćemo rebalansom proračuna osigurati 900.000 kuna – objasnila nam je zamjenica načelnika općine Bedekovčina Ivana Novosel.

Za sad tajni izvor

No, na pitanje kome će se iz proračuna, kod rebalansa taj novac uzeti da bi se dao za dvoranu, konkretni odgovor je izbjegla. Kazala je tek da se nada da se nikome neće ništa uzeti što jedino može značiti da se novac planira namaknuti iz nekog od fondova ili da će se u cijelu priču uključiti Ministarstvo obrazovanja. U svakom slučaju, kako se rebalans neće vjerojatno raditi prije jeseni, osnovnoškolci u Brestovcu Orehovičkom neće ni sljedeće školske godine moći vježbati u dvorani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije