Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briga za grabežljivce

Prvo pravo utočište za morske pse na svijetu

morski pas
Reuters
27.09.2009.
u 18:08

Predsjednik Palaua, koji je objavio ovu vijest na zasjedanju Glavne skupštine UN-a, priznaje da će biti teškoća u nadgledanju dijela oceana veličine Francuske samo jednim čamcem.

Narod otoka Palau napravio je prvo utočište za morske pse na svijetu kako bi zaštitili čekić i leopard-psine, oceansku bjeloperku i više od 130 drugih ugroženih vrsta u Pacifiku, piše Telegraph. Ipak, sa samo jednim patrolnim brodom na površini od 621.600 četvornih kilometara nedavno zaštićenih voda Palaua, primjena nove mjere bit će kao plivanje protiv struje, primjećuje britanski list.

Predsjednik Palaua, koji je objavio ovu vijest na zasjedanju Glavne skupštine UN-a, priznaje da će biti teškoća u nadgledanju dijela oceana veličine Francuske samo jednim čamcem. On se, međutim, nada da će drugi poštovati otočke teritorijalne vode i da će “raj za psine” inspirirati slične akcije širom svijeta.

Lov na morske pse drastično je porastao od sredine osamdesetih godina, vođen velikom ponudom, uglavnom iz Kine – u najnapučenijoj zemlji na svijetu juha od morskog psa predstavlja simbol blagostanja.

Morski su psi ugroženi i zbog svog dugog životnog vijeka i slabe stope prirasta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije