Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Angela Merkel

'Prvo implementacija dogovora s Prištinom pa početak pregovora'

'German Chancellor Angela Merkel visits the public transport company PVGS Personenverkehrsgesellschaft mbH in Salzwedel, eastern Germany, April 12, 2013. REUTERS/Ronny Hartmann/Pool  (GERMANY  - Tags:
Reuters/Pixsell
27.06.2013.
u 11:54

Prva pristupna konferencija EU sa Srbijom mogla bi biti u siječnju 2014. samo ako Srbija u prosincu potvrdi da je u implementirala sporazum Beograda i Prištine

Nije za utjehu, ali njemačka kancelarka Angela Merkel ne "čita bukvicu" samo Hrvatskoj nego i Srbiji kada je riječ o početku pregovora za ulazak u EU. Ona je, kako prenose srpski mediji, Srbiji poručila iz Bundestaga da bi prva pristupna konferencija EU sa Srbijom mogla biti u siječnju 2014. samo ako Srbija u prosincu potvrdi da je u potpunosti implementirala sporazum Beograda i Prištine postignut u Bruxellesu.

Zastupnicima koji danas odlučuju o stavu Njemačke prema Srbiji prije zasjedanja Europskog vijeća, Angela Merkel je rekla da Srbija prije članstva u EU mora u cijelosti normalizirati odnose s Kosovom.

– Tek kada se u prosincu potvrdi napredak u provođenju dogovorenog, moguće je u siječnju održavanje prve konferencije između EU i Srbije o pristupanju – rekla je njemačka kancelarka dodajući kako bi time i službeno bili otvoreni pregovori s EU.

>>Hoće li nakon Angele Merkel otkazati i drugi?

>>Reakcije o nedolasku Merkel: Kakvu smo to poruku poslali?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije