Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI VAL POMOĆI

Prvi val pomoći: EU Španjolskoj do kraja mjeseca daje 30 mlrd.eura

Lottomatica
Foto: AFP
1/2
10.07.2012.
u 10:20

Očekuje se da će ministri financija 27 zemalja Europske unije do 2014. postići konsenzus i oko jednogodišnje odgode roka za smanjenje deficita španjolskog budžeta na 3%

Ministri financija eurozone danas su Španjolskoj odobrili 30 milijardi eura pomoći za spašavanje posrnulog bankarskog sektora, a mogli bi i na jednu godinu odgoditi rok za smanjenje deficita budžeta na 3 posto.

The Guardian piše da je dodatna sredstva odobrilo 17 ministara te da će ona biti isplaćena do kraja ovoga mjeseca, a luksemburški premijer i čelnik eurogrupe Jean - Claude Juncker izjavio je da će dogovor biti finaliziran 20. srpnja u Bruxellesu.

Očekuje se da će ministri financija 27 zemalja Europske unije do 2014. postići konsenzus i oko jednogodišnje odgode roka za smanjenje deficita španjolskog budžeta na 3%.

– Uspostavili smo privremeni dogovor oko pomoći koju ćemo pružiti Španjolskoj, a ona bi ukupno mogla iznositi oko 100 milijardi eura. Neke zemlje poput Njemačke, Nizozemske i Finske morat će se o tom pitanju očitovati u parlamentu – rekao je nizozemski ministar financija Jan Kees de Jager koji se nada da će uvjeti pružanja pomoći biti dogovoreni u sljedećih tjedan dana.

Komentara 12

LI
liskovaca
10:46 10.07.2012.

spomenuti novac se ne daje Španjolskoj nego nezasitnim bankarima koji će ubrati duple kamate a sve pod krinkom pomoći! A zašto jednostavno ne zatvore te banke? Što bi se desilo? Ništa! Treba uništiti cijeli bankarski sustav prije nego unište nas!

AA
aabbcc
11:12 10.07.2012.

, EU Španjolskoj do kraja mjeseca daje 30 mlrd.eura.. _________________________________________ a cijim parama ? Mora da sada Grci caste Spanjolce od najnovijeg kredita.

MA
malena27
21:40 10.07.2012.

Da se nadovezem na svoj prijasnji post.Ovo je politika banaka koju vode posljednjih sto godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije