Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prvi radni dan - Popijač u Vladu donosi svoj plan rada

Đuro Popijač
Saša Zinaja/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
16.11.2009.
u 00:13

Od vatrogasnih mjera Kosor od Popijača očekuje i prijedlog kako pomoći posrnulim tvrtkama, od Đure Đakovića do tekstilne industrije.

Budući ministar gospodarstva Đuro Popijač danas bi premijerki trebao dostaviti svoj prijedlog plana rada u Ministarstvu. Jadranka Kosor očekuje da Popijač, iako nestranački član Vlade, u planovim i idejama ne odstupa značajnije od gospodarske politike koalicijske Vlade.

Kao i od svojih savjetnika, od njega očekuje ideje kako privući strane investicije u Hrvatsku, a tu su i nedovršeni prijedlog Zakona o radu te priprema drugog kruga prodaje brodogradilišta nakon totalnog fijaska u prvom pokušaju.

Od vatrogasnih mjera Kosor od Popijača očekuje i prijedlog kako pomoći posrnulim tvrtkama, od Đure Đakovića do tekstilne industrije, ne bi li se spriječilo ili barem ublažilo bujanje nezaposlenosti.

Novi ministar će se, nakon potvrde u Saboru u četvrtak, morati uhvatiti u koštac s problematikom Ine te plinskog biznisa...

Premijerka Jadranka Kosor danas će primiti i novog predsjednika HSLS-a Darinka Kosora. Kako novoizabrani šef liberala nije istaknuo veće probleme s funkcioniranjem stranke unutar vladajuće koalicije, od sastanka se ne očekuje spektakl.

Dosadašnja predsjednica stranke Đurđa Adlešić svoj je mandatr potpredsjednice Vlade formalno dala na raspolaganje Darinku Kosoru, ali se njezin odlazak iz Vlade ne očekuje.

Ključne riječi

Komentara 4

TL
tvrdi_l
08:49 16.11.2009.

Duro Dakovic i tekstilna industrija to se moze zaboraviti jer je konkurencija iz Azije prejaka, mora to dici na visu razinu i raditi proizvode visoke kakvoce - ali sumnjam da za to kod nas ima dovoljno strucnosti.Brodogradnja je davno propala.Poljoprivreda je davno propala.Sa takvom politikom korupcije i gomilom papirologije i lopovluka tesko da moze privuci ozbiljnije investitore.Hrvatskoj nije dovoljan samo turizam mora imati i industriju ali kvalitetnu a to se ne radi preko noci nego desetljecima.

MO
momak23
08:54 16.11.2009.

Podrška novom ministru koji ima dosta radnog iskustva na odgovornim i visokim pozicijama i koji ima sve potrebne karakteristike za ovaj posao..

TL
tvrdi_l
09:10 16.11.2009.

Mogu ja njega podrzavati i svi mi zajedno, ali dok ne postoje jasne smjernice i strategija razvoja, on ne moze nista preko noci napraviti pa da je i najbolji ministar na svijetu.Hrvatskoj je potrebna visoka tehnologija i visokostrucna radna snaga, a toga nema i nece se lako ni naci.Svi odose vanka,novac je novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije