Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biskupija Green Bay

Prvi put priznato Gospino ukazanje u SAD-u

Svetište u SAD-u
10.12.2010.
u 12:57

Biskup David Ricken iz Green Baya službeno je priznao marijanska ukazanja u svetištu Naše Gospe od Dobre Pomoći

RIM – Prvi put je u SAD-u priznato Gospino ukazanje. Biskup David Ricken iz Green Baya službeno je priznao marijanska ukazanja u svetištu Naše Gospe od Dobre pomoći (Lady of Good Help) u Championu u Wisconsinu.

– Izjavljujem s moralnom sigurnošću i u suglasju s crkvenim normama da događaji, ukazanja i izrazi koje je iznijela Adele Brise u listopadu 1859. godine predstavljaju u suštini nadnaravni karakter i zbog toga priznajem ukazanja kao dostojna povjerenja (premda ne obvezatnoga) od svih vjernika – izjavio je biskup Ricken 8. prosinca, prenose danas glasila u Rimu.

U priopćenju biskupije naglašava se da je Lady of Good Help prvo i jedino svetište u Sjedinjenim Državama gdje su priznata Gospina ukazanja. Belgijskoj imigrantici Adele Brise, koja je tada imala 28 godina, 1859. ukazala se Gospa koja joj je kazala da djecu treba učiti vjeri.

– Pozovi djecu u ovu divlju kolibu i uči ih što je potrebno za njihovo spasenje. Uči ih katekizmu, kako se treba prekrižiti i kako se približiti sakramentima – rekla je Gospa časnoj sestri Adele Brise. Na tom mjestu je 1861. godine izgrađena kapelica, a 1867. časna sestra Adele utemeljila je školu za odgoj djece.

– Imamo potrebu za takvom porukom širenja evanđelja danas kao i prije 150 godina – izjavio je biskup Ricken, naglasivši kako je ta poruka uvijek aktualna i uvijek nova.

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
14:14 10.12.2010.

Ajoj... Valjda je taj biskup bio u Međunožju...bože mene, Međugorju...pa malo proučio biznis i odlučio osnovati svoju podružnicu... Biznis uskoro kreće diljem SAD-a... :-)) Nadamo se da će uredno sve prijaviti, zaposliti mnogo ljudi i fino plaćati porez. Ka šta šta ga podmiruju i one noćne dame i kockarnice u Nevadi...

DU
Deleted user
15:50 10.12.2010.

Putuje puno taj curetak, sad je sim sad je tam .... PLJUC!

OB
-obrisani-
11:05 11.12.2010.

Blago budalama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije