Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE I ZAKONI

Prvi potezi Vlade u korist braniteljske populacije

Tomo Medved
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
25.11.2016.
u 12:49

Nizom poteza u prvih mjesec dana mandata Plenkovićeva je Vlada pokazala snažnu volju da se približi braniteljskoj populaciji. Prvo se to vidjelo kroz imenovanje dvojice ratnih zapovjednika – Tome Medveda i Damira Krstičevića – ministrima.

Braniteljima se ususret izišlo i u konačnoj verziji porezne reforme, u kojoj su iz oporezivanja dohotka od kapitala izuzeti otkup udjela i dividende iz Fonda hrvatskih branitelja.

Vlada je jučer utvrdila i izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju i time udovoljila jednom od najglasnijih zahtjeva prosvjednika iz Savske da se staž koji su stekli radom objedini s onim stečenim u ratu. Iako razdvojenim stažom branitelji nisu izgubili na visini mirovine, bio im je stalo da ih se ne stigmatizira kao one koji su mirovine zaradili u vrlo kratkom vremenu.

Istodobno se najavljuje donošenje zakona koji će objediniti sva braniteljska prava i ukinuti vremenski rok za ostvarivanje statusa branitelja. Iako je Andrej Plenković dolaskom za šefa HDZ-a bio izrazito doživljen kao zagovornik i pripadnik političkog centra, očito nizom poteza ne želi zanemariti braniteljsko biračko tijelo koje je ipak mahom desnije orijentirano     

>> Vlada povećala trošarine na cigarete i duhan – evo koliko bi cigarete trebale poskupjeti

Komentara 18

CI
cinbenik
13:23 25.11.2016.

Totalitaristi ,kukuriku su natjerali HDze da i oni moraju imati ministre iz reda branitelja....Nikada ih nisu imali u puno visegodisnjoj vladavini HDZe unistenja Hrvata,a sada kopiraju totalitariste......Branitelji su uvuceni u politiku,i tako izgubili na moralu i popularnosti,i nikada vise branitelji nece biti postivani u Hrvata,kao do djelovanje HDze braniteljskih stozera.......Usputni zahtjevi su savim jasni,da se HVO izjednaci sa HV braniteljima,a glavni satoraski zahtjev je da se smijeni i unisti Vukovarski branitelj Matic,i da mu se oduzme status Vukovarskog branitelja,kao i sinu Vukovarskog heroja Glavasevica..Osim sto ste nasli da je isao na skijanje ,imali jos neki nepravilnosti,da bi se zadovoljili HDZe starorasi....Njvjerovatnije da nema,jesuli "vijecnici" dobili isti status kao HV branitelji......Nisu,dali ce dobiti,to bi trebao Medved da najavi,da bi se zadovoljili makar samo dio satoraskih zahtjeva,koji su bili u sluzbi rusenja puno puno legalnije vlade,koja napravi da Hrvatska raste u najtezim uvjetima vladanja ikada,a tako omogucise i braniteljske mirovine,koje nisu dirali ni totalitaristi i Vukovarski branitelj Matic ministar branitelja,na kojega su napadali i nasrtali puno nemoralniji i necasniji branitelji,koji dadose sebi za pravo pljuvati po Vukovarskom branitelju koji je odlezao 9 mjeseci logora,i pljuvati po sinu Heroja iz Vukovara ,Glavasevica...........Nikoga vise niti nezanima sta radi ministarstvo za branitelje,mogu da rade sta hoce ,sigurno im nece raditi revolucije,kao sto su lazni domoljubi radili puno puno legalnijoj vladi RH,cije uspjehe i rast BDPea svi osjecamo,i bez cega nebi prezivjeli nazor nenardni cirkus i nebiranu vladu,a kamoli jos jedne izbore kako bi se nazor ustolicio HDZe i imamo presednicu podjele i raseljavanja Hrvata,kojima se aplaudira samo sto se pojave,bez obzira na svi stetu koju su napravili i koju cine......

PR
Prekobrda
14:06 25.11.2016.

Nakon branitelja satore trebaju podizati i druge socijelane grupe ako je to jedini nacin da se ostvare socijalna prava na dostojan zivot. No to nije rijesenje pomagati jednu socijalnu grupu a ostale gurati u bijedu. Jedini spas za Hrvatsku jee DRUGA SELJACKO GRADJANSKA BUNA, poput one koju je pokrenio Matija Gubec i Stijepan Pasanec. Tijekom koje treba pohapsiti i dozivotno zatvoriti sve koji su participirali u vlasti nakon 1990. te saborske i druge odbornike isto tako nakon 1990. jer su upropastili i unistili Hrvatsku a osobno se obogatili.

DA
davnor
16:02 25.11.2016.

Čitam ove komentare i veselim se sada neka beče jugoslaveni i ostala bratja a što bi htjeli i danas ih ima 30 tisuća šta primaju partizanske penzije zašto zato što su pobili bez suda nakon rata stotine tisuća mahom nedužnih hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije