Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prvi istospolni brak u Latinskoj Americi

gay brak
AFP
29.12.2009.
u 18:24

Dvojica Argentinaca iskoristila su rupu u zakonu i ozakonila svoju emocionalnu vezu u Ognjenoj zemlji. Time je potvrđen trend koji je zahvatio i najkatoličkiji kontinent.

Argentinci Alejandro Freyre (39) i Jose Maria di Bello (41) sklopili su prvi istospolni brak u Južnoj Americi, javlja BBC.

Prethodno im je pokušaj vjenčanja poništen u Buenos Airesu. Iako zasnivanje istospolne zajednice u Argentini nije izdignuto na razinu braka, oni su iskoristili pravnu prazninu koja je nastala nakon što ih je guvernerka provincije Ognjena zemlja Fabiana Rios podržala u njihovoj nakani i legalizirala vrstu braka koju zakoni na državnoj razini ne priznaju. Ona je izjavila da je ovo "veliki iskorak po pitanju ljudskih prava i društvene uključenosti".

Katolička crkva je, pak, žestoko prosvjedovala, no na najkatoličkijem kontinentu na svijetu u posljednje je vrijeme, kao i u ostatku svijeta, vrlo prisutan trend legaliziranja istospolnih brakova.

Komentara 3

BO
bomba
19:17 29.12.2009.

Nedjeljom u 2, Rojs je rekao da protiv pedera nema ništa nego bi im on dao državu pa neka se množe u njoj. U potpunosti se slažem.

MA
-marija-
19:24 29.12.2009.

Hrvatska je jos uvijek na razini Ugande, tako da ce prije Rusija ozakoniti gay brakove, nego nasa mala konzervativna bananica

MM
Mladen Miletić
21:56 29.12.2009.

Prvi istospolni brak u Latinskoj Americi, Hvala drgi novinari mi Hrvati smo presretni sada kada smo saznali tu super ljepu vjest samo tako dalje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije