Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD JUŽNOG SUSJEDA

Prva dama SAD-a na prvoj samostalnoj turneji

Michelle Obama
AFP
14.04.2010.
u 15:27

Michelle Obama krenula je u državni posjet bez supruga Baracka Obame. Prvo joj je odredište susjedni Meksiko, a usput je posjetila Haiti.

Nakon zastanka u Port-au-Princeu Michelle Obama sletjela je u Ciudad de Mexico gdje su je dočekala uglavnom školska djeca. Djeca su u središtu njezina prvog samostalnog izlaska iz granica SAD-a na službenom putovanju: tako je bilo na Haitiju, gdje je obišla ruševine i stradale ljude te se družila s traumatiziranom djecom smještenom u sklonište napravljeno od starog autobusa; na satu crtanja ona je nacrtala grimiznu ribu.

Posjet i dva dana provedena u društvu Margarite Zavale, meksičke prve dame, uklopljeni su u kampanju protiv dječje pretilosti koju Michelle Obama vodi kod kuće.

- Moja međunarodna agenda kao prve dame jest da se usredotočim na razgovore s mladima jer vjerujem, kao i predsjednik, da se ovaj svijet može s budućim izazovima suočiti samo ako iduća generacija zna da je spremna i voljna prihvatiti te izazove. Moja je poruka mladima da uspjeh i mogućnosti ne znaju za rasu, porijeklo, spol ili društveno-ekonomsku klasu. Potrebna nam je energija i strast svake mlade osobe, moramo razviti škole i dati mladima mogućnost da vjeruju u svoje potencijale - rekla je Michelle Obama prije polaska na put.

U razgovorima s prvom damom Meksika, s kojom ima mnogo zajedničkog – vršnjakinje su, majke male djece i bivše odvjetnice koje se kao prve dame najviše bave problemima djece – Michelle Obama vjerojatno će spomenuti i problem droge koji se pojavljuje u svakoj analizi meksičko-američkih odnosa, kao i djecu koja odlaze u SAD tražeći svoje roditelje, ilegalne useljenike.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
12:15 16.04.2010.

Hugo iz Kaveza, dozivljavas orgazam zbog onog: \"Iran will become nuclear nation in May!\" ???

UK
Ugo Kajvez
16:44 14.04.2010.

VL, a ove vijesti????? . Iran will become nuclear nation in May

Avatar DonLon
DonLon
18:26 14.04.2010.

Kavezovu \"vijest\" je jutros pokusala plasirati iranska agencija, nazalost bez mnogo uspjeha. Ugo ne siri iranske lazi i propagandu, pogotovo tamo gdje se uopce i ne govori o tvojem ljubljenom diktatoru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije