Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prve prinove 2012.

Prva beba u Zagrebu u 2012. rodila se odmah iza ponoći

zagreb (1)
Foto: PIXSELL
1/6
01.01.2012.
u 12:20

Ovo mi je treća curica. Sve je proteklo u redu, otkrila je Klaudija Županović, majka prve Splićanke rođene u 2012.

Prva beba rođena u Zagrebu u 2012. godini je Dalija. Rodila se rodilištu bolnice Sveti Duh odmah nakon ponoći, već u prvoj minuti nove godine!

Jutros je Daliju njene sretne roditelje posjetio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Mala Dalija, teška 4.40 kilograma rodila se 15-ak sekundi nakon ponoći u rodilištu bolnice Sveti Duh. Sretnoj 23-godišnjoj Kristini Majsec to je prvo dijete, a gradonačelnik je roditeljima poželio sve najbolje u idućoj godini.

- Molim vas da se ne zadržavamo dugo ovdje da beba i roditelji mogu imati svoj mir. Svima želim sve najbolje u novoj godini, a pogotovo ponosnim roditeljima i maloj Daliji - rekao je Bandić.

U Rijeci su pak na prvu prinovu u 2012. čekali sedam minuta, a u Splitu "čak" 45 minuta".

  Prva splitska beba u 2012. godini, djevojčica, teška 3.400 grama i dugačka 49 centimetara rodila se na Firulama 45 minuta poslije ponoći. Mamu Klaudiju Županović i njezinu djevojčicu posjetila je u rodilištu Anđelka Visković, zamjenica splitskog gradonačelnika uručivši joj cvijeće i zlatnik Sv. Duje za novorođenče.

- Ovo mi je treća curica. Sve je proteklo u redu, suprug je bio pored mene. Osoblje je prekrasno i susretljivo, zahvaljujem svima - kazala je sretna tridesetogodišnja mama Klaudija koju kod kuće čekaju dvije kćerkice, od osam i pet godina. Klaudija je rodom iz Imotskog, suprug je iz Segeta, a žive u Splitu.

- Lijepo je čuti da je prvi porod u ovoj godini protekao bez ikakvih teškoća, u izvanrednim uvjetima koje pruža novo rodilište - izjavila je dogradonačelnica Anđelka Visković.

Prema riječima dr. Marka Vulića, u protekloj godini u splitskom rodilištu obavljeno je 4. 668 poroda, najviše u Hrvatskoj. No, 323 manje nego u 2010. godini. To je na razini Europske unije. U ovoj godini splitski ginekolozi očekuju još više novorođenčadi.

Prvorođena beba ove godine u Požegi je Lovro Šulc, čiju je majku Valentinu došao posjetiti i gradonačelnik Zdravko Ronko s delegacijom.

Irena Medved iz Cetingrada prva je rodilja u karlovačkoj bolnici u 2012. godini. Majka Irena 21. minutu iza ponoći rodila je djevojčicu Gabrijelu koju su posjetili gradonačelnik Damir Jelić i dr. Željko Stajce.

Komentara 10

Avatar H/S/P
H/S/P
13:52 01.01.2012.

Di su nasi dezurni srbi da bi nam rekli da je ta beba srbin.

OB
-obrisani-
13:38 01.01.2012.

jadna bebe....šta je ona kriva da mora gledati bandića

SA
sasoon
13:21 01.01.2012.

LOL koja glupost, ne znam da li je u Zagrebu ikada u zadnjih 20 godina beba rodjena nakon ponoci. To je samo show koji se radi zbog politicara da bi se slikali, a pate mama i beba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije